Новини от област Стара Загора и България

"Прогрес" освети Несебър с красиви декоративни лампи

1188 01/11/2021 12:00 Икономика Бизнес
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Декоративни изделия за над 15 млн. евро е изнесла старозагорската фирма за Мароко

От 20 години старозагорското машиностроително предприятие „Прогрес“, заедно с обичайната си дейност – производство на изделия за машинстроенето, развива и направление, свързано с изработка на леярски, декоративни изделия за паркове и градини – осветителни тела, пейки, оградни решетки.

За изминалия период от време , изработените от машиностроителното предприятие декоративни изделия, станаха предпочитани в много български градове и в чужбина.
Един от последните проекти на старозагорската фирма е свързан с изработка на декоративни осветителни стълбове за Несебър. Там, старозагорската фирма освети стария град, както и пространството от самото начало до края на провлака между стария и новия град.
„Сложихме специални осветителни стълбове – с логото на града, изглеждат като платноходка“, разказва директорът на „Прогрес“ – Славин Янакиев.

Проекти в България Несебър не е първият черноморски град, който придобива нов облик, благодарение на красиво изработените декоративни стълбове и пейки на „Прогрес“.
„Влас е единственото населено място с декоративно осветление, произведено изцяло от нашата фирма“, казва Янакиев. Декоративното осветление допринася за красивия облик на градчето не само през нощта, но и през деня. Изработката на декоративните осветителни стълбове на Влас отнемат на производителите почти година.

Старозагорската фирма е произвела и декоративни осветителни тела за „Златни пясъци“, както и за Варна. „Смятаме, че нашата фирма също има съществен дял за красивия облик на варненската морска градина, убедени са старозагорските машиностроители.
Декоративните изделия на „Прогрес“ украсяват също центъра на Велико Търново, както и много места в столицата.
Осветителните стълбовете със специфични елементи, се леят на място в „Прогрес“. Дизайнът е дело на машиностроителното предприятие, но може да бъде и специално поръчан от клиента. „Имаме опит, работим с добри професионалисти. Правим проект за екстериора на самото населено място“, разказват от ръководството на „Прогрес“.

Външни проекти Най-впечатляващи са проектите и изработките на „Прогрес“ за Мароко. Там името на старозагорската фирма е предпочитано и е гаранция за високо качество. За Мароко, „Прогрес“ изнася продукция за над 15 млн.евро през годините. Старозагорското машиностроително предприятие продава декоративни изделия и в Англия, Румъния, Русия, Гърция, Италия и Испания и на много други места по света.

Коментари към новината

Още новини от Икономика