Новини от област Стара Загора и България

През ноември 2022 г.

Нов петзвезден СПА и балнео хотел за 80 милиона лева отваря врати в Овощник

49311 12/10/2022 21:00 Туризъм Почивка
Нов петзвезден СПА и балнео хотел за 80 милиона лева отваря врати в Овощник
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Персонал от над 250 души ще се грижи за гостите на модерния Kings' Valley Medical & Spa Hotel от ноември

Една от най-големите инвестиции в сферата на туризма в България е на път да бъде финализирана с прерязване на лентата през ноември. Това е новият петзвезден комплекс Kings' Valley Medical & Spa Hotel, разположен в прочутото с минералната си вода село Овощник до Казанлък.

Николай КозановСтроежът на супермодерното съоръжение започна преди около 3 години и вече е на финала си, съобщи за Divident.EU Николай Козанов, собственик на фирмата – инвеститор НИКМИ АД.

Броени седмици преди откриването на обекта инвестицията в комплекса вече надхвърля 80 млн. лева, което е с около 30 млн. лв. повече от първоначално планираните средства. „Причината е, както поскъпването на материалите, така и на всички хотелски консумативи и оборудване. Купували сме най-доброто и мисля, че хотелът ще бъде перлата в СПА и балнео туризма в България“, каза още Козанов. „Буквално чакаме EVN да въведат кабелите в експлоатация. На 14 октомври е назначена дата за приемателна комисия. В момента, в който получим разрешителните, комплексът ще влезе в експлоатация“, допълни той.

На първо време в хотела са назначени на работа около 200 души персонал. В момента те преминават професионален курс на обучение. Собствениците на Kings' Valley Medical & Spa Hotel са предвидили стаи за персонала, който ще бъде привлечен тук от всички краища на страната. Очакванията са до месец персоналът, с който ще разполага модерния комплекс, да нарасне до 250 души.

„Това е най-големият комплекс от този вид в България. Надяваме се да го разработим за няколко месеца“, казва Козанов. Освен релаксиращи и лечебни процедури, гостите на комплекса ще имат възможност да се включат в тематични обиколки на археологическите забележителности в Долината на тракийските царе.

Kings' Valley в Овощник впечатлява с внушителните 40 000 кв. м застроена площ и 15 000 кв. м паркова среда. Ще настанява почиващи в 245 стаи и 21 апартамента. Хотелът ще разполага с медицински център от последно поколение с професионална апаратура и специализиран екип от физиотерапевти, кинезитерапевти и професионалисти по медицински грижи.

Гостите ще релаксират в минералната вода на общо осем басейна – както вътрешни, така и външни. В модерния конферентен център с площ 1500 кв. м са разположени 2 бални зали, 1 конферентна зала и 6 по-малки заседателни зали, всички с естествена светлина и оборудвани с най-съвременни технически решения за провеждането на конференции и събития.

Гостите ще имат на разположение два ресторанта a-la-carte – единият с традиционна българска кухня, другият с интернационална, нощен и дневен бар, лоби бар. Комплексът разполага с няколко паркинга за над 300 автомобила.
Сградата на Kings' Valley Medical & Spa Hotel е оборудвана с фотоволтаичен парк върху покривната си конструкция, който значително ще намали разходите на комплекса за електроенергия и отопление.

НИКМИ АД е собственик и на два от най-изисканите петзвездни хотели в София - Grand Hotel Millennium Sofia и Grand Hotel Sofia, както и на хотел в Златни пясъци.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм