Новини от област Стара Загора и България

Годишни награди на НТС

Директор в Рудник "Трояново-1" стана "Инженер на годината"

11796 14/12/2023 16:30 Икономика Енергетика
Директор в Рудник Трояново-1 стана Инженер на годината
Divident.€U Divident.€U


С годишната награда в областта на минното дело и геологията на Научно-технически съюз (НТС) в Стара Загора за 2023 г., бе удостоен инж. Иван Марков директор-производствени въпроси в рудник „Трояново-1“. Отличието е за разработването на технология за изземването на въглищния пласт в района на скалното издигане – II-ри пик. С разработката на инж. Марков се постига усвояване на въглищните залежи от I-ви и II-ри откривен хоризонт и от I-ви и II-ри въглищен хоризонт.
Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Илза Чинкова поздрави инж. Марков за високото отличие, благодари му за професионализма и му пожела още много значими успехи.

За двадесет и осми пореден път, на 7 декември 2023 г., председателят на НТС-Стара Загора Владимир Заманов връчи традиционните награди на изявени специалисти с принос през годината в съответните направления с пожелания за професионално удовлетворение и реализация на бъдещите им идеи и проекти.
Инж. Марков благодари на ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД и на своите колеги за отличието и сподели, че ще продължава да влага знания, опит и труд за устойчивото развитие на „Мини Марица-изток“ ЕАД.

Коментари към новината

Още новини от Икономика