Новини от област Стара Загора и България

Алексей Петров е открит застрелян в столичния квартал "Драгалевци"

Алексей Петров е открит застрелян в столичния квартал Драгалевци
Divident.€U Divident.€U

Стрелба е била открита в столичния квартал "Драгалевци". Има загинал мъж и ранена жена, съобщи МВР. По информация на bTV, която се позовава на свои източници, жертвата е Алексей Петров.
Жената е била също простреляна и е откарана в болница в тежко състояние.
Сигналът за случая е подаден малко преди 13 часа, уточняват от МВР.

Има информация, че полицията е блокирала всички изходи на столицата. В целия град има засилено присъствие на униформени.
Алексей Петров е бивша барета и бивш съветник в ДАНС. Той беше подсъдим по делото "Октопод", заради което осъди България в Европейския съд по правата на човека, припомня БНР.
През 2011 година Петров участва в президентската кампания и лансира идеята за мораториум на политическите партии. Срещу него са предприемани няколко опита за убийство.
На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу Петров.

На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него. На 13 ноември същата година Алексей Петров обявява награда от 100 000 долара за информацията кой стои зад атентата срещу него.
Пред медиите Алексей Петров показва голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите.
Алексей Петров заявява, че е започнал собствено разследване, в което ще бъдат включени и чуждестранни експерти и допълва: "Да се бори с тероризма може единствено държавата, да бъде победен - зависи от обществото".

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред