Новини от област Стара Загора и България

ИТ компанията Regiocom назначи 28 души в Стара Загора, търси и ученици

1210 12/12/2022 18:23 Икономика Бизнес
ИТ компанията Regiocom назначи 28 души в Стара Загора, търси и ученици
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Немската ИТ компания Regiocom, която откри свой офис в Стара Загора през юли, е успяла да наеме до момента 28 души. Това съобщи за Divident.EU мениджърът на местния офис Ясен Куманов.
Ясен Куманов„Успяваме да назначим нови хора всеки месец, правим и ежемесечни стартови обучения. Декемврийската ни група е най-голяма до момента, обучаваме 14 души, като повечето от тях ще бъдат на половин работен ден“, каза той.

Това е първата група, в която се включват завършващи тази година ученици на ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Те също ще работят на половин ден. Обучителната програма на компанията през декември дава добри възможности на ученици, студенти и майки с малки деца, за да могат те да се включат в процеса на обучение и работа гъвкаво.

Обучението е с продължителност от 3 до 7 часа дневно, изцяло съобразено с учебния график на учениците и студентите. ИТ компанията не търси хора с умения в сектора, но държи постъпващите на работа да владеят немски език и да имат желание за работа.

Оказа се, че не е лесно, но продължаваме активно да търсим хора в Стара Загора. Желанието ни е да ги увеличим значително през следващата година и постепенно да стигнем до 100 души и повече, казва Куманов. Той се надява, че в бъдеще компанията ще привлече повече ученици и студенти, които да усъвършенстват на място немския си език и същевременно да печелят средства.

През март Regiocom ще започне друг проект с немски език. Има потенциал да стартират проекти, които изискват владеене и на други езици, съобщи още Куманов.

„Преграда при намирането на хора на пазара на труда е, че хората трябва да знаят немски език. Другото е, че има конкуренция на този пазар. Други компании дават възможност за хоум офис от първия ден, при нас няма такава възможност“, каза той.

Regiocom обслужва в момента енергийно дружество в Германия, което е доставчик на ток и газ за Хановерския регион. Немската компания от 10 г. е на пазара в България. Тя вече е изградила свои структури в София, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе. До месец предстои да заработи офис и в Добрич.

Компанията разполага с над 6000 служители в повече от 20 локации в Германия, Австрия, Турция, Аржентина и България. Тя е специализирана в разработването на IT продукти в сферата на енергетиката в Германия. Основните ѝ партньори са най-големите енергийни компании в Европа.

Коментари към новината

Още новини от Икономика