Новини от област Стара Загора и България

Още 100 млн. лева иска „Мини Марица-изток“ от БЕХ

Още 100 млн. лева  иска  Мини Марица-изток  от БЕХ
Divident.€U Divident.€U

Парите са необходими за заплати, осигуровки и плащания към бюджета

„Държавното въгледобивно предприятие „Мини Марица-Изток“ е изпратило ново искане до Българския енергиен холдинг (БЕХ) за 100 млн. лв. заем. С парите трябва да бъдат осигурени пари за заплати, осигуровки и плащания към бюджета.

Това става ясно от отговор на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов на въпрос на депутата от „Възраждане“ Искра Михайлова, съобщава Economic.bg

Искането вече е одобрено от Съвета на директорите на Енергийния холдинг и предстои да получи протоколно решение от министъра на енергетиката.
От отговора на служебния министър става ясно, че новият заем е различен от кредитната линия на стойност 100 милиона лева, която беше отпусната на дружеството през юни тази година.
Тогава държавните мини взеха и 50 млн. лв. заем от Банка ДСК, гарантиран отново от БЕХ. От отговора на Малинов сега става ясно, че енергийният холдинг е предоставил финансово обезпечение от 15 млн. лв. Отпуснатите преди няколко месеца пари отново бяха използвани за плащане на трудови възнаграждения и задължения към бюджета.
Целта на мярката е „да няма сътресения в дейността на „Мини Марица-изток“ и да има осигурени средства за заплати“.

Коментари към новината

Още новини от Икономика