Новини от област Стара Загора и България

Подкаст с Евгени Лишев: Старозагорци все по-често търсят големи и модерни жилища (ВИДЕО)

8868 12/11/2023 08:21 Строителство Имоти
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Затвореният комплекс „Естети Парк“ до Мол "Галерия" получи Акт 14, инвеститорите планират два нови комплекса в Стара Загора

Старозагорската строителна компания „Естети“ получи Акт 14 за един от новите си проекти – „Естети Парк“- жилищният комплекс, който се изгражда на мястото на бившия плувен басейн „Ескейп“, непосредствено до МОЛ „Галерия“ в Стара Загора.

Жилищен комплекс Естети Парк

 

„Строителството върви със 6 - 7 месеца по-напред от определения график. Сроковете ни за изграждане на комплексите обикновено са в рамките на 36 месеца, но се стремим да приключваме обектите си в рамките на 24 месеца“, каза в интервю за Divident.EU собственикът на компанията Евгени Лишев.

„Това, което отличава жилищните комплекси на „Естети“ е, че компанията създава не просто сгради за живеене, а среда, която дава гаранция за съвременен начин на живот“, подчертава Евгени Лишев. Това може да се види с просто око, ако разгледате някой от завършените вече проекти – като комплексът „Естети Хоумс 2“, например, който е в последна фаза преди издаване на новите си собственици.

Жилищен комплекс Естети Хоумс 2

 

В средата на тази година „Естети“ получи награда за най-динамично развиваща се компания в Старозагорски регион на събитието „Гепард“ на в. „Капитал“. Действително, от старта на строителната компания през 2017 г. до днес, тя успя да осъществи голям брой проекти и да остави свой отпечатък върху визията на жилищното строителство в Стара Загора и региона.

В новия комплекс „Естети Парк“ собствениците ще имат привилегията да живеят в собствена паркова среда, да получат сигурност, удобства, гледка с дълбок хоризонт и много зеленина - както в посока към града, така и към парк „Аязмото“ и парк „Загорка“, които се намират в непосредствена близост.

Скоро така ще изглежда Естети Парк

 

Голям процент озеленяване, красиви и функционални детски площадки, кът за отдих с фонтан, широки и просторни жилища, разположени в централната градска част на Стара Загора – това са само малка част от отличителните белези и предимствата, които ще получат живеещите в новия жилищен комплекс на Стара Загора.

Старозагорци все повече търсят големи, просторни жилища, защото искат да подобрят качеството си на живот. Ние се опитваме да им дадем най-доброто, казва Евгени Лишев.

В „Естети Парк“ вече са продадени над 60% от жилищата, включително гаражите. Все още в комплекса се предлагат различен тип жилища, които могат да удовлетворят предпочитанията и на най- взискателните клиенти.

В напреднала фаза е и другият голям проект, с който „Естети“ заслужено се гордее – „Естети Хоумс“, разположен в полите на Аязмото, източно от НАП - Стара Загора. Комплексът впечатлява с изчистените си линии, модерен дизайн на общите части с използване на материали от най-висок клас, контрол на достъпа чрез лицево разпознаване и много други предимства. Комплексът е разпродаден на 100%, но през юни тази година строителната кампания направи първа копка на и започна изграждането на нова жилищна сграда в съседство - „Естети Хоумс 5“.

Комплекс Естети Хоумс 2 вече има Акт 16

 

Освен, че ще имат красиви и просторни жилища, собствениците в „Естети Хоумс“ ще ползват удобствата на няколко търговски обекти, малък ресторант, студио за красота, сладкарница, дентален или медицински кабинет.

Старозагорската строителна компания „Естети“ остави своя почерк и в изграждането на първия по рода си в Стара Загора затворен комплекс от къщи „Аязмо Парк“. 22-те къщи, обвити в зеленина, спокойствие и уют, са естествено продължение на затворения комплекс „Естети Хоумс“. Те са първия по рода си затворен комплекс от еднофамилни къщи, непосредствено до централната градска част на Стара Загора.

Комплекс от къщи Аязмо Парк

 

„Аязмо Парк“ беше промотиран едва след получаването на Акт 16 и окончателното му завършване, което е прецедент за Стара Загора. Идеята на собствениците обаче беше клиентите да видят къщите в техния напълно завършен вид, включително с екзотичното озеленяване около тях. И ето че голяма част от тях вече радват своите нови собственици.

Наскоро Евгени Лишев постави началото на най-новата си фирма - „Естети Мениджмънт“, която ще се занимава с цялостна поддръжка на всички изградени от „Естети“ комплекси.

„Има нужда от отдел „Озеленяване“, от машини за почистване. Стремим се да дадем най-добра цена на клиента. Целта ни е да се доближим до таксата за поддръжка на един обикновен блок“, казва Лишев.

Целта ни е бъдещите собственици да знаят, че ще закупувайки имот от „Естети“, ще могат да разчитат на дългосрочната му поддръжка.

Нови проекти В новите си проекти през идващата 2024 г. компанията ще продължи да развива виждането си за затворени комплекси от нов тип. Затова „Естети“ ще стартира нова концепция - комплекси без коли на кота нула, около чиито сгради всичко ще бъде в зеленина. Целта е повече красота, повече усещане за дом.

Старозагорската строителна компания планира да започне през следващата година напълно нов комплекс до бившата Военна болница в Стара Загора, както и комплекс от затворен тип в централната градска част на Стара Загора.

Индустриално строителство Стара Загора има нужда от развитие в областта на индустриалното строителство. Няма как „Естети“ да остане настрана от този сектор, казва Евгени Лишев. В момента фирмата му прави преустройство на хале с площ над 10 000 кв. м. „Естети“ води преговори с турски производител на земеделска техника за изграждане на завод в Стара Загора, разположен върху площ от 25 декара.

„Вярваме, че като фирма трябва и можем да привличаме инвеститори в Стара Загора. Надяваме се да започнем работа с двама нови инвеститори през следващата година, казва Лишев.

Фирма „Естети“ е подала оферта за изграждането на болница „Сърце и мозък“ в Стара Загора. В момента тече тръжна процедура. Старозагорската строителна компания има потенциален партньор, който би могъл да съдейства в изпълнението на този мащабен проект.

Повече за текущите проекти и плановете за развитие на строителна компания „Естети“ вижте в подкаста на Divident.EU - "Индикатор", със собственика Евгени Лишев.

Коментари към новината

Още новини от Строителство