Новини от област Стара Загора и България

Дует „Ритон“ изправи на крака публиката в Стара Загора със златни и нови хитове

2940 20/09/2023 23:12 Забавно Шоу
Дует  Ритон  изправи на крака публиката в Стара Загора със златни и нови хитове
Стоян СТРАТИЕВ Стоян СТРАТИЕВ

Златни хитове и нови песни на най-обичания дует в България - „Ритон“, държаха в ритъма на танца повече от 2 часа публиката под звездното небе на Летния театър в Стара Загора.

Катя и Здравко останаха верни на стила си да радват публиката с динамични и съдържателни песни, пръскащи единствено позитивни вибрации. Седалките в огромния Летен театър сред зеления парк „Аязмото“ бързо станаха излишни.

Здравко призна, че това май е първият голям концерт на дуета в Стара Загора, като се оправда, че причината да не пеят досега в Града на липите е била в липсата на ремонтиран Летен театър. „Но ето – вече е чудесен и се надявам, че ще направим концерт тук и догодина, с други песни“, обеща той.

Винаги елегантният Здравко припомни, че е наполовина старозагорец, защото негов баща е известният старозагорски адвокат Цоко Желязков, който вероятно в този момент го гледа и слуша от небето. Той призна, че баща му много му липсва и пожела с Катя да изпълнят любимата му песен – „Цяла нощ“.

Сред музикантите от група „Ангелите на Ритон“, с които дуетът работи вече 11 години, също се оказа, че има старозагорец – страхотният китарист Щерион Пилидов, който е автор на една от новите песни на „Ритон“ – „Крадецът на мисли“. Изпълнението ѝ предизвика поредна силна вълна от аплодисменти.

Интересно признание направи беквокалистката от група „Ангелите на Ритон“ Катя Кръстева. Родителите й били толкова големи фенове на дует „Ритон“, че кръстили дъщеря си… Катя. И ето, че години по-късно тяхната Катя се качила на една сцена с кумирите на своите родители, за да пее заедно с тях. „Можеше да кръстят дъщеря си Здравка, но явно са харесвали повече мен“, пошегува се Катя с дуетната си половинка.

Катя и Здравко не пропуснаха да изпеят най-големите си хитове - "Джалма", "Елате ни на гости", "Цяла нощ", "Някога, но не сега", "Прегърни ме", "Накъдето ми видят очите", "Лятото" и много, много други. Публиката обаче аплодира и много хареса новите им песни, сред които „Моята жена“, „Крадецът на мисли“, „Случва се нещо“, „Брой до три“, „Тъжен танц“ и много други. Шоуто продължи близо 2 часа и половина и завърши с цветя, скандирания "Още!", много въздушни целувки и автографи.

Коментари към новината

Още новини от Забавно