Новини от област Стара Загора и България

Хиляди любители на добрата бира откриха Beerфестът 2023 в Стара Загора

4553 31/08/2023 14:28 Забавно Шоу
Хиляди любители на добрата бира откриха Beerфестът 2023 в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Мария Илиева и Павел и Венци Венц нажежиха атмосферата до червено с най-динамичните си хитове

Хиляди посетители изпълниха поляната на парк "Загорка" в Стара Загора през първата вечер на осмото издание на Beerфестът, който вече е едно от най-обичаните събития не само от старозагорци, но и от туристи от Пловдив, Сливен, Ямбол, Хасково и други области. Те се насладиха на качествено пиво и вкусно мезе под звуците на страхотна музика.

Старт на първата вечер от петдневното събитие дадоха Beyonce Tribute от Стара Загора. Музикалната вечер продължи с уникалното преобразяване на великобританеца Tony as Robbie Williams, а след това сцената озари прекрасната Мария Илиева и завърши подобаващо с Pavell & Venci Venc.

Както всяка година, входът за фестивала е свободен, като до 3 септември, Beerфестът ще предложи още много незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, споделени с добра компания, вкусни мезета, свежо пиво, както и специално разработени за фестивала бирени алкохолни и безалкохолни коктейли. За посетителите и гостите на фестивала са подготвени още и инициатива за насърчаване на рециклирането „Бира за смет“, както и специално обособени кътове за снимки и други тематични зони.

„Радвам се, че поляната и тази година оживява с всички вас. Поздравявам ви сърдечно от името на кмета Живко Тодоров. Пожелаваме ви пет невероятни вечери, изпълнени с хубава музика и много настроение. Насладете се на споделено време с приятели и семейство! Забавлявайте се със сърце и разум - използвайте безплатните автобусни линии“, сподели от сцената при откриването на тазгодишното издание на Beerфестът Милена Желева, зам.-кмет на Стара Загора.

Тя благодари на съорганизаторите на Beerфестът през годините – пивоварна „Загорка“, както и на фирма „Аякс“ за подкрепата при реализацията на добрата музикална програма. Желева не пропусна да спомене и хората, които се грижат за озвучаването, осветлението, логистиката, както и на фотографите и операторите на мащабното събитие и поздрави за енергията и вложената душа в реализацията на феста неговите основни двигатели – Александър Чалъков и Катерина Кирова – Миланова.

„Разнообразната програма и различните инициативи, които организираме за осма поредна година превръщат Beerфестът в традиционно място за срещи и прекарване на хубаво време заедно с близки и приятели. Една от нашите изненади е лимитирана серия на "Загорка" със специална визия посветена на емблематични места от Стара Загора, която представяме за първи път сега по време на фестивала“, каза Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА АД, част от корпорация Heineken, и допълни:

„Стара Загора е домът на нашата пивоварна. Тук сме родени, тук искаме да се развиваме и да предлагаме различни бири, с които да изненадваме нашите консуматори. Благодаря на всички старозагорци, партньори и колеги за подкрепата и че заедно можем да се забавляваме по време на Beerфестът.“

На 31 август първи на сцената на Beerфестът 2023 ще излезе Донко Марков, който ще потопи присъстващите в магията на традиционния български фолклор. След него публиката ще види Невена Цонева, а музикален финал на вечерта ще дадат любимите ТОНИКА СВ.

Третата вечер на Beerфеста ще е под знака на хип-хопа. След страхотното шоу по време на миналогодишния Beerфеста, отново DJ Stevie G Official и DJ Stanchika ще радват феновете на хип-хопа, но тази година в колаборация с Irie Bear. Старозагорецът Keranov пък ще реди хип-хоп рими заедно с Manata и JAY, ще има изпълнения и на Fyre & DJ Theo, както и на Гумени глави и R&B Records All Stars.

На 2 септември Beerфестът ще е на рок вълна заедно с Rockstage, Nikeca, Linkin Park Real Tribute от Унгария и Red Hot Chili Peppers Ream Tribute от Сърбия.

През последната вечер на фестивала на сцената ще се качи група "Остава". Тази вечер ще има и още чудесна музика и публиката ще се наслади на Аудиосфера, Caliberty и Inner Glow.

Като част от инициативата на пивоварната за отговорна консумация - „Карай трезво! Когато шофираш, не пий“, отново има осигурен безплатен автобус до и от Beerфестът, в часовете от 20:30 до 23:30 часа, в периода на провеждане на фестивала. ЗАГОРКА предоставя избор за шофьорите с широко портфолио от безалкохолни бири с 0.0% алкохол.

Beerфестът се провежда от 2015 г. и с годините се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, а партньори за втора поредна година са магазини „АЯКС“, технически хипермаркет „Багира“ и ресторанти „Щастливеца“.
Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerfest са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest.

За ЗАГОРКА АД, част от корпорация HEINEKEN

Пивоварната на ЗАГОРКА АД има над 120-годишна история, датираща от създаването на първото пивоварно дружество в Стара Загора. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална отговорност и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения, които дават възможност за отговорен избор на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

Кампаниите на ЗАГОРКА, в подкрепа на отговорната консумация през годините са „Когато шофираш, никога не пий“, „Game Over – Алкохолът не е игра“, „Карай трезво“, “Dance More, Drink Slow”, "Moderate Drinkers Wanted" и др.

Коментари към новината

Още новини от Забавно