Новини от област Стара Загора и България

Започва преасфалтирането на ул. „Промишлена“ в Стара Загора

6422 22/08/2023 15:46 Строителство Пътища
Започва преасфалтирането на ул.  Промишлена  в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

На 24 август (четвъртък), започват дейностите за преасфалтиране на пътното платно на ул. „Промишлена“. Полагането на нов асфалтов пласт ще бъде за сметка на фирмата-изпълнител на дейностите по проекта за реконструкция на улицата от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до ул. „Войвода Стойчо Черногорски“. В тази връзка ще се въведе временна организация на движението, като преминаването на МПС ще се извършва двупосочно в една от лентите.
Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и апелира към спазване на ограниченията и сигнализацията.

Цялостният ремонт на ул. „Промишлена“ от бул. " Св. Патриарх Евтимий" до ул.“Войвода Стойчо Черногорски“ стартира през месец февруари 2022 г. Дейностите включваха реконструкция на уличната настилка, обновяване на прилежащите бордюри и тротоари, обособяване на нови зони за паркиране, подмяна на улично осветление и полагане на нова пътна маркировка.

При ремонта беше използвана сравнително нова технология – полагане по трасето на геоклетъчна система с формата на пчелна пита. Тя е изключително подходяща за усилване на основата на пътя, когато той е предназначен за движение на тежкотоварни машини, обясниха тогава от общината, която е възложител на проекта.

Поради некачествен ремонт фирмата изпълнител „Трейс Груп Холд“ трябваше да преасфалтира за своя сметка улицата.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство