Новини от област Стара Загора и България

На 25 март

Национален форум, посветен на градоустройството ще се проведе в Стара Загора

Национален форум, посветен на градоустройството ще се проведе в Стара Загора
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Национален форум „Стара Загора – 145 години градоустройство и планово изграждане в България“ ще се проведе в Града на липите и правите улици на 25 март.
Организатори са Съюзът на архитектите в България, Камарата на строителите, Тракийски университет, Регионален исторически музей, Община Стара Загора и неправителствени организации.
Целта на организаторите е да формулират съвременните проблеми и да потърсят пътища за сътрудничество между различните управленски и обществени структури в съвременния градоустройствен процес и опазването на недвижимото културно наследство.

Във форума, чието начало е от 9 часа в хотел „Верея“ ще се включат известни експерти. Темата за плана на Либор Байер за възстановяване на Стара Загора като начало на съвременното градоустройство ще представи археологът Райна Антонова.

За градоустройственото планиране на Стара Загора от 1878 г. до наши дни ще говорят проф. д-р арх. Иван Никифоров и д-р арх. Мила Никифорова.
Новият Общ устройствен план на Стара Загора и съвременните проблеми на града ще представи главният архитект на Община Стара Загора Младен Иванов.
Със свои разработки ще се включат във форума арх. Петър Киряков, социологът Първан Симеонов, доц. д-р арх. Ясен Кьосев и др.

Коментари към новината

Още новини от Строителство