Новини от област Стара Загора и България

Започна строеж на пречиствателна станция и цялостно преасфалтиране между Тулово и Мъглиж

Започна строеж на пречиствателна станция и цялостно преасфалтиране между Тулово и Мъглиж
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Община Мъглиж започна работа по реализацията на два от най-големите инфраструктурни проекти в цялата история на общината. Първият е "Реконструкция на общинска пътна мрежа с дължина около 12 км”, а вторият - "Изграждане на Пречиствателна станция за отпадни води” за гр. Мъглиж и с. Тулово". 

Като част от първия проект ще бъде изцяло преасфалтирана една от най-натоварените пътни отсечки в общината - пътят между село Тулово и Мъглиж. Всяка пролет тази проблемна отсечка се появяваха безброй големи дупки, които трябваше да се кърпят и създаваха огронми неприятности за шофьорите, движещи се към Мъглиж или за да хванат задбалканския път към София, Прохода на Републиката или Бургас. Проектът предвижда отсечката да бъде изцяло преасфалтирана още от детелината с изхода за село Тулово, през самото село, до Мъглиж, посочи кметът на общината д-р Душо Гавазов.

"Това беше мечта на 2 - 3 поколения мъглижани! В момента тази мечта е реалност! Европейската визия на Общината изисква малко жертви и разбиране. Нека ги проявим, в името на общото благо! А иначе…, работи се и в събота и в неделя.", заяви Гавазов, поднасяйки своите извинения за причиненото неудобство от ремонта. "Но канализация и асфалтиране се правят по пътя, там където се движим и управляваме своите автомобили. Ще трябва да потърпим", посочи той.

Коментари към новината

Още новини от Строителство