Новини от област Стара Загора и България

Номинираха възстановената баня в Ягода за "Сграда на годината", гласуваме от 1 декември

Номинираха възстановената баня в Ягода за Сграда на годината, гласуваме от 1 декември
Divident.€U Divident.€U
Проектът на община Мъглиж за ремонт и реконструкция на минералната баня в село Ягода получи номинация и грамота в конкурса "Сграда на годината 2022", съобщи кметът Душо Гавазов. Това реши компетентното 33-членно жури на конкурса председател проф. арх Георги Станишев. 
 
От 1 до 14 декември ще започне онлайн гласуване в сайта на конкурса- www.buildingoftheyear.bg, което ще определи дали уникалната сграда на банята в Ягода, проектирана от легендарния арх. Христо Димов по образци на баните в Карлови Вари, ще спечели наградата "Сграда на годината" в своята категория.
 
Сградата на банята в село Ягода най-вероятно ще се състезава в категория "Социална инфраструктура и сгради със специално предназначение". Сайтът ще бъде отворен за гласуване на 1 декември.
 
"Благодаря на всички участници в реализацията на този грандиозен проект, но най-вече на жителите на Общината за сърдечната подкрепа и доверие! На всички "професионални оплаквачи", опитващи се да обезличат реставрацията на тази култова сграда, ще отговоря простичко: Уважаеми дами и господа, в политиката също има морал!", написа в профила си във фейсбук кметът на Мъглиж Душо Гавазов.

Коментари към новината

Още новини от Строителство