Новини от област Стара Загора и България

Строителство

Плащат за ремонта на улица „Промишлена“ след преасфалтиране

350 24/11/2022 13:10 Строителство Пътища
Плащат за ремонта на улица  Промишлена  след преасфалтиране
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Община Стара Загора ще плати ремонта на улица „Промишлена“ след приемане на Акт 16. Това ще стане, след като бъде извършен ремонт на последния износващ пласт. Това съобщи на сесията на общинския съвет днес зам.-кметът по строителството Янчо Калоянов.

Той отговори на въпроси във връзка с извършеното по ремонта на улицата, зададени от общинския съветник от ДБ Димитър Чорбаджиев.
„Хората ме питат непрекъснато какво става с ремонта на улицата, тъй като тя е една от най-важните в града и е свързана с нормалната работа на предприятията в промишлената зона на Стара Загора“, уточни Чорбаджиев.
На 24 октомври са отчетени и приети част от изпълнените видове СМР по ул. Промишлена. Ремонтните работи се извършват от „Трейс Груп Холд“. Към настоящия момент обектът не е приет и не е разплатен, каза Калоянов.

Той допълни, че не са налагани до момента санкции на фирмата изпълнител, тъй като тя е спазила срока за изпълнение на обекта.Срокът от 180 дни за ремонта на улицата започва да тече с подписването на Акт 2, а не с приемането на възлагателното писмо, уточни той.

Последният съставен документ във връзка с обекта е измерване от УАСГ, с което са констатирани неравности по пътното платно при износващия пласт. Те са в няколко участъка, уточни зам.-кметът. Това е причината, поради която изпълнителите са поели ангажимента пред общината да преасфалтират последния износващ пласт.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство