Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Направиха първа копка на затворен комплекс „Естети Парк“ до мол „Галерия" (ВИДЕО)

11698 12/11/2022 14:53 Строителство Имоти
Съдържание от ESTETI Съдържание от ESTETI

Жилищният комплекс по план трябва да бъде напълно завършен след 30 месеца

Първа копка на новия жилищен комплекс „Естети Парк“ събра десетки приятели, клиенти и съмишленици на Евгени Лишев, Николай Михайлов и Минчо Димов – съдружници във строителна фирма „Естети“. Новият жилищен комплекс ще бъде разположен на мястото на бившия плувен басейн „Ескейп“, непосредствено до МОЛ „Галерия“ в Стара Загора.

Комплексът „Естети Парк“ е петият по ред мащабен проект на фирма „Естети“ в Стара Загора. "Искаме да направим модерен жилищен комплекс, който да обединява възможностите за собствено жилище в модерна сграда и едновременно с това да дава възможност за достъп до парк, в който да изведеш детето си. По този начин новият ти дом да отговори на предварителните представи, които си имал за него" обясни Евгени Лишев, съдружник в строителна фирма "Естети".

За разлика от обичайните жилищни кооперации с тесни входове, сградата на „Естети Парк“ ще разполага със широк параден вход с фоайе от около 140 кв.м, обзаведено с мека мебел, място за изчакване. Предвидени са два големи асансьора, единият от които ще бъде товарен. "По този начин живеещите в комплекса ще могат лесно да обзавеждат и преобзавеждат жилищата си като запазят в добър вид общите части", казват инвеститорите.

Комплекс „Естети Парк“ ще бъде на 8 етажа. На последния етаж собствениците ще разположат пентхаус апартаменти с площи от над 200 кв.м. с широки терасиЕвгени Лишев и обширни лоджии с панорамна гледка.

Много светлина, високи френски прозорци, луксозно изпълнени вътрешни общи части, соларна инсталация, са само част от удобствата, заложени в проекта на „Естети Парк“. В затвореното пространство от южната страна бъдещите собственици ще разполагат със собствен зелен парк с детска площадка, малък басейн и кътове за отдих.

„Наблягаме на озеленяването с капково напояване, на добре поддържана паркова среда, която да създава усещане за истински дом. Това не може да се постигне само с бетон и фасада“, подчерта Евгени Лишев.

На партерния етаж на „Естети Парк“ ще бъдат разположени 3 големи търговски площи, подходящи за магазини. Удобство за живеещите в комплекса ще бъдат четири точки за зареждане на електромобили с голяма мощност. Те ще позволяват пълно зареждане на електромобил за около 15 - 20 минути. Всеки апартамент ще разполага със собствено паркомясто.

По план, след днешната първа копка, строителството на сградата трябва да приключи до 30 месеца.

Наскоро строителната компания „Естети“ завърши жилищна сграда в старозагорския кв. „Самара“, която вече е въведена в експлоатация.

Друг знаков техен обект е комплексът от затворен тип „Естети Хоумс“, разположен на изток от сградата на НАП в Стара Загора.

С бъдещия жилищен комплекс "Естети Парк" старозагорската компания остава вярна на концепцията си за живот в модерна, удобна и светла сграда, съчетана с красива паркова среда и всички условия за игра на най-малките ѝ обитатели.

След успешните си проекти в Стара Загора фирма „Естети“ планира строителство на затворен комплекс в столичния квартал „Симеоново“. Там старозагорската строителна компания  ще изгради 45 къщи и 2 жилищни блока.

„Нашите клиенти са предимно хора, които вече имат свои жилища, но биха искали да подобрят качеството си на живот. Хора, на които им харесва мястото, локацията, нашата концепция“, казва Евгени Лишев.

Коментари към новината

Още новини от Строителство