Новини от област Стара Загора и България

Започва цялостен ремонт на квартал „Три чучура – юг“ в Стара Загора

Започва цялостен ремонт на квартал  Три чучура – юг  в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Започва цялостен ремонт на кв. „Три чучура-юг“ в Стара Загора. Проектът е на стойност около 7 млн. лева. Средствата се отпускат с решение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Вчера кметът на Стара Загора Живко Тодоров в присъствието на „зам.-кмета по строителството инж. Янчо Калоянов подписаха договор за старта на ремонта с МРРБ.

„Първият транш за строителните работи ще бъде в размер на 3,5 млн. лева, точно този договор подписахме вчера“, каза за Divident.EU инж. Янчо Калоянов.

Превеждането на необходимите средства на Община Стара Загора ще стане на два пъти, допълни той.

Повече подробности за предстоящия ремонт на кв. „Три чучура – юг“ даде кметът Живко Тодоров с публикация в профила си във фейсбук:

„Проектът включва подмяна на асфалтовите настилки и тротоарите в квартала. И знам какво ще кажат много хора: “Пак ли ремонти?”, “И там ли ще копаете?”. Но помня времената, в които нищо не се случваше в Стара Загора.

Избрахте ме, за да работя колкото може повече за града ни, а не да стоя в кабинета си и да изкарам мандата в спокойствие (както впрочем правят много други).

Убеден съм, че следващото лято ще видите Стара Загора много по-подредена и уредена!“

С 406 374 769 лв. от бюджета на министерството за тази година ще бъдат финансирани 234 обекта. 105 от тях са на стойност 126 566 331 лв. и са свързани с ВиК инфраструктура. 94 проекта предвиждат ремонт на общински пътища и са на стойност 233 774 463 лв., а 35 обекта на стойност 46 033 975 лв. са за улична мрежа.

Одобрените обекти бяха предложени от Националното сдружение на общините в Република България след посочването им от съответната общинска администрация като най-приоритетни. За всяка община е включен по един обект, посочен като най-важен от местната администрация. По изключение, заради бедствената ситуация, ще бъдат финансирани два обекта в община Карлово – реконструкция и рехабилитация на два общински пътя и водопроводните мрежи в населените места, част от направленията и в обхвата на общинските пътища.

МРРБ ще финансира 50% от стойността им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни части – първото плащане ще е до 10 работни дни след подписване на споразумение и второто през месец декември 2022 г.

Коментари към новината

Още новини от Строителство