Новини от област Стара Загора и България

Събарят култовия басейн „Ескейп“, ще строят модерен жилищен комплекс

9701 18/10/2022 15:57 Строителство Имоти
Събарят култовия басейн  Ескейп , ще строят модерен жилищен комплекс
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Известният повече от 20 години в Стара Загора басейн с ресторант „Ескейп“ до мол „Галерия“ вече е в историята, след като багери влязоха в парцела и започнаха да го подготвят за строеж на нов обект.

След дълго обмисляне собствениците на мястото, Магдалена Бухчева и Цветан Станев, решават на мястото на басейна и прилежащите му площи да бъде построена жилищна кооперация.

„Басейнът се ползваше дълги години с голяма популярност, но през последните няколко лета интересът към това съоръжение силно намаля“, каза за Divident.EU един от собствениците на имота, Магдалена Бухчева. Една от причините за понижения интерес са преживените ковид ограничения и локдауни, които затвориха и обществените басейни. Затова тя и съпругът й Цветан Станев решават, че най-целесъобразно ще бъде, вместо басейнът да се руши и потъва в бурени, на мястото му да бъде изграден нов обект.

Двамата се спират на строителната компания от Стара Загора „Естети“, която им предлага върху парцела с басейна и прилежащите площи да бъде изграден модерен жилищен комплекс от затворен тип, в сърцето на който да се запази част от парковото пространство.

„Проектът е направен така, че жилищните постройки да не заемат голяма площ от парцела, а да остане много свободно пространство, което да се ползва от бъдещите собственици на жилища тук“, коментира един от мениджърите на проекта в строителна компания „Естети“ Евгени Лишев. В сърцето на затворения комплекс ще бъде оформен красив парк, ще има много външни паркоместа, голяма част от които ще бъдат оборудвани с устройства за зареждане на електромобили.

В сградата ще бъдат вложени предимно немски материали от най-висок клас. Постройката ще бъде на 8 етажа, с френски прозорци и фасадно осветление, луксозно изпълнени вътрешни общи части, соларна инсталация, която да пести от разходите за електроенергия на сградата и много други екстри.

През ноември ще се състои и първата копка, с която официално ще бъде даден старт на бъдещия жилищен комплекс от затворен тип "Естети Парк". Тогава строителите от „Естети“ обещаха да разкрият още интересна информация за проекта.

Коментари към новината

Още новини от Строителство