Новини от област Стара Загора и България

Търсят строител за новата детска болница в Бургас

Търсят строител за новата детска болница в Бургас
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Община Бургас обяви обществена поръчка за нова детска болница. Тя вече е качена публично на сайта на АОП и в нея става ясно подробно какво точно ще се изисква от строителя по отношение на качеството.
Болницата ще се казва „Св. Анастасия“. Срокът за кандидатстване по обществената поръчка е до 18 ноември. Финансирането на проекта е по Програма „Развитие на регионите 2021-2027”, кредит от Европейската инвестиционна банка и собствени средства на Община Бургас.

Малко над 68 млн.лв. без ДДС е прогнозната сума, предвидена за изграждането на Университетската детска болница в Бургас.
Предвиден е максимален срок за изпълнение от 1080 календарни дни, което е малко повече от 3 години. 
Новата сграда ще се намира на общински терен, разположен непосредствено до УМБАЛ-Бургас в ж.к. Зорница, за да може двете болници да си сътрудничат, да ползват наличната медицинска инфраструктура бързо и лесно.
Детската болница ще бъде на 8 етажа. Предвижда се тя да разполага със 133 легла, от които 10 за интензивно лечение.

Ще има Спешно, Амбулаторно, Стационарен блок, Детска нефрология, Детска кардиология, Оргопедия, Детска гастроентерология, Детска ендокринология, Хирургия, Лицево-челюстна хирургия, Пулмология, Хематология, Рехабилитация, Физикална медицина, Очни болести, УНГ, Алергология и Инфекциозно. Разгърнатата площ на сградата ще бъде 24 732,30 кв.м.
Към здравното заведение ще има и зона за паркиране извън рамките на поземления имот. Реализирането на това инвестиционно намерение ще бъде предмет на отделна обществена поръчка, не е част от настоящата.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство