Новини от област Стара Загора и България

Живко Тодоров: Ще окажем натиск за по-бързо възстановяване на старозагорските улици

5293 12/09/2022 16:43 Строителство Пътища
Живко Тодоров: Ще окажем натиск за по-бързо възстановяване на старозагорските улици
Divident.€U Divident.€U


Кметът на Стара Загора показа във фейсбук страницата си карта на ВиК ремонтите в града. Той обясни, че проектът е с европейско финансиране и ремонтните работи ще продължат до октомври 2023 г.

Тодоров прикани гражданите за разбиране във връзка със ситуацията с ремонта на ВиК. Ето какво написа той в страницата си във фейсбук:
„ Има много запитвания защо се копае на толкова места в града и защо се затварят едновременно различни улици за изпълнение на проекта на държавното ВиК дружество в Стара Загора. На картата в червено може да видите улиците, по които се подменя водоснабдяването и канализацията. Това е почти цялата централна градска част. Проектът е с европейско финансиране и с краен срок за изпълнение на дейностите до октомври 2023 г.

Няма как да се спази срока без да се причинят неудобства. Ние, като община, ще окажем натиск за по-бързо възстановяване на улиците, които се копаят и включително ще дофинансираме, за да бъде направена по-голяма част от тях цялостно. Резултатите в крайна сметка ще бъдат добри за града - ще бъде подменена ВиК мрежата и безкрайните аварии ще бъдат преустановени. Ще бъдат асфалтирани цялостно важни артерии и малки улички в града. Ще се наложи да изтърпим и това, за да стане по-хубав градът ни! „

Коментари към новината

Още новини от Строителство