Новини от област Стара Загора и България

Взрив от аплодисменти в старозагорския Летен театър на спектакъла „Пеещи артисти“

7130 12/09/2022 09:55 Забавно Шоу
Взрив от аплодисменти в старозагорския Летен театър на спектакъла  Пеещи артисти
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Само пет дни след паметното откриване на обновения Летен театър в Стара Загора с концерт на иконата Лили Иванова, красивото съоръжение отново избухна в аплодисменти с концерта „Пеещи артисти“, който събра в сърцето на Аязмото истинско съзвездие от известни актьори, изпълнители и музиканти – Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Орлин Павлов, Мая Бежанска, Николай Урумов, Койна Русева, Стефания Колева, Милена Маркова – Маца, Катето Евро, Мариана Попова, Добрин Досев, Даниел Цочев, Дарин Ангелов, Весела Делчева и много други.

Пеещата водеща Гергана Стоянова обяви, че проектът „Пеещи артисти“ е избрал Стара Загора за първия си от поредицата концерти в страната заради прекрасната публика и модерния летен театър, с който града разполага.

Тук бяха и големият изпълнител и композитор Красимир Гюлмезов от дует „Шик“, зад пианото застана музикантът и композитор Момчил Колев (от дуета с Дони), композиторът Светослав Лобошки, който също беше част от оркестъра, както и актьорът Веселин Плачков, който не се отдели от сърдечната си половинка Мариана Попова.

На сцената първи излязоха музикантите от симфоничния оркестър на Георги Милтиядов, които свириха инструменталите към всички песни на живо, и очарователната водеща Гергана Стоянова. Аплодисментите на нетърпеливата публика започнаха от първата минута и не спряха до финала на концерта.

Началото постави гласът на небесната Татяна Лолова, който прозвуча като прелюдия към дуетната й песен с Орлин Горанов „Любовта“. Именно Татяна Лолова е истинският вдъхновител на проекта „Пеещи артисти“. Живото изпълнение на Орлин Горанов в дует със записания глас на Татяна Лолова истински разчуства хилядната публика.

Посвещаваме този концерт на нашите учители, творци и приятели и на всички пеещи артисти, между които Татяна Лолова, Тодор Колев, Стефан Данаилов, Иван Балсамаджиев, Асен Кисимов и още много други”, изтъкнаха участниците в концерта с респект към продуцента Игор Марковски, който е инициатор и създател на проекта.

Като специален подарък към старозагорци в концерта прозвучаха две премиерни песни, които досега не са изпълнявани на живо – песента „Нямаш право“ на младата звезда на мюзикъла Весела Делчева, която е по стихове на телевизионната водеща Наталия Симеонова и музика на Момчил Колев.

Втората премиера поднесе обичаната актриса Койна Русева с песента „Защо“ по музика и текст на Биляна Ангелова.

Актьорът Николай Урумов изпълни с много чувство песента „Спомен“, след това накара публиката да се превива от смях с актьорските му импровизации на фона на прекрасните симфонични изпълнения на оркестъра на Георги Милтиядов.

Роденият и израсъл в Стара Загора актьор Добрин Досев се разтопи от щастие с аплодисментите на съгражданите си при изпълнението на двете му песни от проекта – „Роднина на дъжда“ и „Пианистът“.

Със светещи фенерчета на телефоните аплодира публиката изпълнението на Орлин Горанов и неговата песен „Дихание“. Най-силни аплодисменти дойдоха откъм сектора, в който се бяха събрали лекари от кардиологично отделение на Болница „Тракия“, тъй като в лечебното заведение е заснет клипа към песента.

Публиката буквално избухна при появата на сцената на великата Маргарита Хранова с песента й „Сън“, в клипът към който участва старозагорката Стефна Янорова и също е сниман в Стара Загора и близкото село Борилово.

На финала на сцената на Летния театър излязоха всички над 20 изпълнители, които заедно с Катето Евро, Орлин Павлов, Орлин Горанов, Симеон Владов и Дарин Ангелов запяха култовата песен „Che sara“ от филма „Оркестър без име“. Наложи им се да я изпълнят два пъти, защото публиката не позволи пеещите артисти да слязат така лесно от сцената. А те от сърце благодариха на старозагорския предприемач инж. Дечко Колев и за огромната му подкрепа за проекта „Пеещи артисти“ и заснемането на изброените по-горе клипове в Стара Загора.

Турнето на пеещите артисти продължава на 22 септември в Бургас, а на 1 ноември ще бъде в Зала 1 на НДК в София.

 

Коментари към новината

Още новини от Забавно