Новини от област Стара Загора и България

Мегаконцертът „Пеещи артисти“ води куп звезди в Летния театър тази неделя

6319 07/09/2022 16:23 Забавно Шоу
Мегаконцертът  Пеещи артисти  води куп звезди в Летния театър тази неделя
Divident.€U Divident.€U

Над 20 обичани поп изпълнители и любими актьори от малкия и големия екран пристигат този уикенд в Стара Загора за грандиозното шоу „Пеещи артисти“, продуцирано от Игор Марковски.

Спектакълът идва на Летния театър в парк „Аязмото“ веднага след блестящото му откриване с концерта на Лили Иванова и без съмнение ще се превърне в следващото голямо събитие за региона.

На сцената ще излязат звезди като Орлин Горанов, Маргарита Хранова, старозагорците Койна Русева и Добрин Досев, Катето Евро, Стефания Колева, Орлин Павлов, Мариана Попова, Людмила Сланева, Гергана Стоянова, Николай Урумов, Дарин Ангелов, Мая Бежанска, Весела Делчева, Симеон Владов, Красимир Гюлмезов, Милена Маркова, Даниел Цочев и други.

Освен всички тях авторът на мегапроекта Игор Марковски ще качи на сцената и цял оркестър от 50 души, които ще свирят на живо инструменталите към всички песни под диригентската палка на Гееорги Милтиядов.

Игор Марковски започна проекта „Пеещи артисти“ преди 3 години, като до дози момент е създал 21 песни и видеоклипове към повечето от тях. Те вече са истински хитове и се радват на впечатляваща популярност.

"Всеки от концертите ще продължи около 100 минути и ще носи много изненади", каза бургаският музикант Георги Милтиядов, който ще бъде диригент на концертите и автор на много от музикалните аранжименти. На сцените ще излязат и актьори, които не са участвали в създаването на песните от проекта. Ще чуем и гласовете на актьори, пренесли се във вечността. Благодарение на възможностите на мултимедията, на концертите в Стара Загора, Бургас и София Орлин Горанов ще изпее песента „Любовта“ заедно с образа и гласа на Татяна Лолова.

Част от песните на проекта „Пеещи артисти“ предстои ще чуем в поредица от три концерта в Стара Загора на 11 септември, в Бургас на 22 септември и в София на 1 ноември – Денят на народните будители.

Във всеки град „Пеещи артисти“ ще представят премиера на нова песен, а за концерта в НДК в София премиерните песни ще бъдат четири.

„Идеята за проекта се роди още през 1995-1996 г. в разговорите ни с Тодор Колев и Иван Балсамаджиев. Проектът се случи в тяхна памет и в памет на другите приятели, които не са вече между нас – от Стефан Данаилов и Асен Кисимов до Татяна Лолова“, каза Игор Марковски. Той увери, че предстоящите концерти не поставят край на проекта. Най-хубавото предстои, ще бъдат създадени нови песни, в които ще се включат и актьори от най-младото поколение.

В момента екипът на Марковски работи и върху музикален документален филм за „Пеещи артисти“, в който ще бъде показан творческия процес по създаването на песните - от раждането на идеята за всяка от тях до кадри от заснемането на видеоклиповете, някои от тях с актьори, които не са вече между живите. Очаква се продукцията да бъде готова през март идващата година.

„Всяка песен е своеобразен монолог на актьора“, каза Орлин Горанов, който освен естраден, е и оперен певец. Той благодари на продуцента и на целия екип на проекта „за това, че все още имаме силата и волята да се провокираме взаимно. И да създаваме мечти."

„Всички актьори пеят много добре, а някои – фантастично добре. Ще се уверите сами“, допълни Игор Марковски.

Първият концерт е в Стара Загора на 11 септември, неделя от 20:00 часа в обновения Летен театър.

Междувременно продължават и премиерите на песни от проекта в YouTube и на страницата във Фейсбук на "Пеещи артисти". На 1 септември беше премиерата на песента на Весела Делчева „Нямаш право“, а на 1 октомври – на песента „Защо“ на Койна Русева.

Билети за концерта в Стара Загора може да закупите на касата на Културен център, за резервации на телефон 0898293951

Коментари към новината

Още новини от Забавно