Новини от област Стара Загора и България

Двойка кенгуру заживя в обновения Зоопарк на Стара Загора  

6606 16/08/2022 16:12 Забавно Любопитно
Двойка кенгуру заживя в обновения Зоопарк на Стара Загора   
Divident.€U Divident.€U

Зоопаркът в Стара Загора от днес е дом за двойка кенгуру. Белият мъжки екземпляр от вида „Валаби“ е на около 7 месеца, а дамата е с кафява окраска и е на около година.

„Радваме се, че обогатяваме видовете на нашите обитатели. Имаме базата, сега надграждаме и имаме много идеи, които да допринесат за приятната разходка на посетителите ни“, каза д-р Ивелина Илиева, ръководител на Зооградината.

Единственото място у нас, където видът се размножава изключително успешно, е Зоопарк Бургас. До този момент там са родени 25 кенгуру бебета. „Освен двете животни, даваме на Стара Загора технологията и спецификата за правилно отглеждане на вида, както и „тайната на успешното размножаване“, сподели с усмивка собственикът на бургаския зоокът Кръстьо Дъбов. „Убеден съм, че тук ще им хареса толкова много, че догодина ще имате бебета“, допълни още той.

Кенгурутата донесоха свежо настроение още с идването си в сърцето на Аязмото. Десетки посетители бяха част от посрещането им.

Животните имаха предвидено свое местообитание, което ги очакваше след цялостното обновяване на Зоопарка. Атрактивните нови обитатели се чувстват добре, увериха от екипа.

Коментари към новината

Още новини от Забавно