Новини от област Стара Загора и България

Втори пореден ден протестиращи пътни строители излязоха на протест

6934 28/07/2022 11:35 Строителство Пътища
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Пътни строители отново блокираха едното платно на южния изход от Стара Загора към АМ „Тракия“ в близост до бензиностанцията на „Лукойл“. Там и днес полицейски патрули регулираха движението, като го отклоняваха от новото кръгово в кв. „Кольо Ганчев“ и на автомобилите, тръгнали към магистралата им се налагаше да заобиколят няколко километра от изток на околовръстното, за да продължат пътя си към София, Бургас или на юг.

Блокадата на пътното платно и днес продължи 1 час  - от 10 до 11 часа. Така ще бъде ив следващите дни, докато не бъдем чути, каза за Divident.EU Антон Пенев, технически ръководител на една от местните пътно-строителни компании.

Протестиращите настояват държавата да изплати дължимото за вече свършената работа в размер на около 800 милиона лева, както и да индексира цените на строителните дейности по договорите, тъй като инфлацията кара фирмите да работят на загуба и те нямат интерес да завършват започнатите вече обекти.

Протестът на пътните строители се подкрепя и от Камарата на строителите в Стара Загора, в която членуват около 270 фирми. Тезата на камара е, че не може целият бранш да се подтавя под общ знаменател и да бъде подлаган на санкции от страна на държавата. „Ако има такива нарушения, за каквито се твърди, има си правораздавателни органи, които трябва да посочат точно кои са нарушителите и те да си понесат последствията, а не целия бранш“, посочи председателят на Камарата на строителите в Стара Загора Пламен Михалев.

Коментари към новината

Още новини от Строителство