Новини от област Стара Загора и България

Седмо издание 2022

Beerфестът се завръща в края на август с 5 дни музика и пиво на живо

8188 21/07/2022 20:00 Забавно Шоу
Beerфестът се завръща в края на август с 5 дни музика и пиво на живо
Divident.€U Divident.€U

Традиционният фестивал „Beerфестът“ се завръща, за да донесе много музика, качествени напитки и емоции на старозагорците и гостите на града. Седмото издание на феста ще започне на 31 август и ще продължи до 4 септември. Градът на липите ще бъде Столица на бирата и сцена за любими български музиканти.

За сезон 2022 организаторите на „Beerфестът“ на Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, освен богато музикално шоу с тематични вечери, са подготвили и много изненади по случай честването на 120-тата годишнина на емблематичната фабрика.

И тази година фестивалът ще бъде с вход свободен, а музикалната програма – изпълнена с богатство и разнообразие от стилове. На сцената ще се качат както някои от вече познатите изпълнители от минали години, така и нови за „Beerфестът“ имена.

Старт на петдневния фест ще дадат гласовете на изключителните Керана и космонавтите, Орлин Павлов и Веселин Маринов. Отново не са пропуснати и любителите на хип-хоп музиката. Тази година ще ги зарадват с изпълненията си на живо WoshMC, Секта, DJ Stevie G и DJ Stanchika, FO & Peeva, Billy Hlapeto & D3MO. Своето място в програмата имат и старозагорските групи Overground Brass Band и RockStage, последвани от Мери Бойс Бенд, заедно с Риа, D2, SEVI и Джони Джоели. Знаково ще бъде присъствието и на любимата Тони Димитрова. Специална е и последната вечер, посветена на българския фолклор и етно музиката, в която публиката ще пее под звездите заедно с Deep Zone Project, Богдана Петрова и Деси Добрева с Лудо Младо Бенд.

„Вълнуваме се да посрещнем отново големи български и чужди имена в Стара Загора. Радваме се, че събитието набира все повече популярност не само в нашия регион, нямаме търпение за пореден път да бъдем домакини на един от най-обичаните бирени фестивали в страната“, коментира Живко Тодоров, кмет на община Стара Загора.

„Седмото издание на Beerфестът е наистина специално за нас. През годините почитателите на качествената бира и музика не спираха да изпълват поляната на парка с настроение и да създават незабравими спомени с близките си хора. Това наложи събитието като чакан и желан ежегоден празник за града. През 2022 г. сме щастливи, защото имаме честта да отпразнуваме нашия 120-годишен юбилей с онези, които наистина ценят и обичат цялото ни богатство от бири и сайдери“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на „Загорка“ АД, част от корпорация Heineken.

Beerфестът се провежда от 2015 г. и с времето постепенно се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са Община Стара Загора и пивоварна „Загорка“, заедно с партньори и приятели.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата на фестивала във Facebook - https://www.facebook.com/theb

Коментари към новината

Още новини от Забавно