Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Монтират геоклетъчна система за по-здрава основа на улица "Промишлена"

7626 20/07/2022 11:12 Строителство Пътища
Монтират геоклетъчна система за по-здрава основа на улица Промишлена
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ
Геоклетъчна система с формата на пчелна пита се монтира в основата по трасето на ремонтираната улица "Промишлена" в индустриалната зона на Стара Загора.
Причината е, че земното легло в този участък на улицата е с твърде слаби показатели, но в същото време пътните строители нямат възможност да копаят на по-голяма дълбочина, заради опасност от повреди по минаващите отдолу различни комуникации.
Геоклетъчната система се монтира заради тежкото натоварване, на което трябва да издържа обновената улица "Промишлена" след приключването на ремонта, обясни в профила си във фейсбук кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
 
Монтажът на геоклетъчната система се извършва от специалисти на “Трейс БГ”. Тя е изключително подходяща за усилване на основата на пътя, когато той е предназначен за движение на тежкотоварни машини.
Обектът се изпълнява по този начин в резултат на общо решение на проектант, Възложител и Изпълнител. Бързият монтаж е едно от предимствата на въпросната геоклетъчна система, коментира инж. Живко Желязков от "Трейс БГ".

Коментари към новината

Още новини от Строителство