Новини от област Стара Загора и България

Песента на Украйна спечели най-много гласове и победи на Евровизия

10597 15/05/2022 08:00 Забавно Шоу
Песента на Украйна спечели най-много гласове и победи на Евровизия
Divident.€U Divident.€U

Песента на "Калуш Оркестра" от Украйна - "Стефания", получи най-много гласове от зрителите на изданието на Евровизия за 2022 година. Изпълнителите от  благодариха от сърце за подкрепата, като заявиха, че тази победа е за всеки украинец.

"Слава на Украйна!", скандираха членовете на украинската група, чиято песен преплиташе фолк мотиви с рап звучене.

Победата на Украйна на тазгодишната Евровизия беше очаквана заради военната руска инвазия и е по-скоро израз на подкрепата на европейските граждани към страданията на украинския народ, отколкото оценка за качествата на песента и изпълнението на музикантите, е масовото мнение. Все пак песента на "Калуш Оркестра" грабна първото място и защото спечели сърцата на публиката и журито.

На второ място се класира песента на Великобритания, а на трето и четвърто място застанаха участниците от Испания и Швеция.

На финала на изпълнението си "Калуш Оркестра" отправи горещ призив за освобождаване на хората, блокирани в металодобивния завод "Азовстал" в Мариупол.

"Призовавам всички вас, моля, помогнете на Украйна, Мариупол. Помогнете на "Азовстал", веднага", заяви фронтменът на групата Олег Псюк, обръщайки се към публиката.

След редица концерти за украински бежанци и победата на "Евровизия", "Калуш Оркестра" ще се завърнат в Украйна, съобщи БНТ, като притежател на ексклузивните права за излъчване на Евровизия 2022.

Коментари към новината

Още новини от Забавно