Новини от област Стара Загора и България

Строителството на ритейл парка в Чирпан започва през май

13188 05/04/2022 09:04 Строителство Имоти
Строителството на ритейл парка в Чирпан започва през май
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Очаква се новият търговски обект да бъде завършен до края на есента

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов, председателят на местния парламент Иван Станчев, главният архитект на общината Мария Дименчева и инвеститорът Стефан Шоселов проведоха работна среща във връзка с изграждането на ритейл парка на терен, пред историческия музей в Чирпан.

Проектът ще се осъществи на площ от 8 декара, в това число паркоместа и зелени площи, разгърнатата застроената площ ще е около 5 декара. Изграждането му ще започне през май и ще продължи между четири и шест месеца.
Инвеститорът предвижда известно забавяне с доставката на конструктивните елементи, заради военния конфликт в Украйна.

Четири големи търговски вериги ще бъдат разположени в новия модерен комплекс на един етаж - търговската верига за бързооборотни стоки BILLA, германският дискаунтър за облекло и предмети за дома KiK, датската верига за мебели и стоки за дома JYSK и сръбският бранд Lilly Drogerie.

Очакваната международна верига PEPCO ще се разположи с магазин също в Чирпан, но в друг обект - супермаркет "СиБиЕс", който започна своето разширяване.
Инвестицията в новия обект е в размер на 5 млн. лева. Очакванията са в него да бъдат разкрити 100 нови работни места.

Стефан Шоселов изгражда още два подобни обекта – в Димитровград и Горна Оряховица.
„При подобни инвестиции в по-малки населени места хората се чувстват по-комфортно, тъй като откриват в тях почти всичко необходимо и не се налага да пътуват до големите градове“, казва инвеститорът.

Коментари към новината

Още новини от Строителство