Новини от област Стара Загора и България

Акция

НАП за акцията в "Севан": Разкрихме над 300 000 тона зърно с неизяснен произход

11313 18/03/2022 16:19 Агро Земеделие
НАП за акцията в Севан: Разкрихме над 300 000 тона зърно с неизяснен произход
Divident.€U Divident.€U

Инспектори от „Фискален контрол“ на НАП разкриха над 300 000 тона зърно с неизяснен произход при проверка на зърнена база в бургаския град Камено. Контролните действия са извършени съвместно със служители от Министерство на земеделието и храните и МВР. Припомняме, че акцията се извършва в базата на фирма „Севан“ в село Свобода, община Камено.

„Проверката в базата в Камено е част от продължаващата от началото на март кампания на НАП, която цели да гарантира спазването на всички законови изисквания, регламентиращи доставките и търговията със зърно, олио, брашно, захар и др.
Откритите в силоза край Бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямат документи, които да установяват произхода им, а фирмата, собственик на зърнобазата е отказала да съдейства на проверяващите“, обявиха от НАП.

В разпратеното до медиите съобщение се цитира и изпълнителният директор Румен Спецов. „Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на доставките и търговията със зърно, олио и други хранителни продукти. Търговците и производителите трябва да са наясно, че ние имаме информация и няма да допуснем заобикаляне на данъчните изисквания. Благодаря на колегите за ежедневните усилия и добре свършената работа“, казва Румен Спецов.

Още по темата: Полицията блокира складовете на най-големия износител на зърно в България

Коментари към новината

Още новини от Агро