Новини от област Стара Загора и България

АПИ планира ремонт на пътя Обручище - Гълъбово

7301 13/03/2022 16:10 Строителство Пътища
АПИ планира ремонт на пътя  Обручище - Гълъбово
Divident.€U Divident.€U

През 2022 г. ще обявят обществена поръчка за изработване на техническия проект

Ремонтът на пътя Обручище – Гълъбово и включен в програмата на АПИ
Ремонтът на около 15 км от третокласния път III-5504 Обручище - Гълъбово е включен в подготвяната инвестиционна програма на Агенция „Пътна инфраструктура“. През 2022 г. ще се обяви обществена поръчка за изработването на технически проект за основен ремонт на отсечката, а това е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. След като има готов технически проект, съобразен с интензивния тежкотоварен трафик по отсечката, ще може да се възложи изпълнението на необходимите строителни-монтажни работи.

Трасето е основна пътна артерия за община Гълъбово и осигурява връзка с минно-енергийния комплекс ТЕЦ „Марица изток 3“, рудник „Трояново-3“, завода за гипсокартон и на населените места Обручище, Медникарово, Искрица и Мъдрец с общинския център Гълъбово. Пътят е построен преди 45 години - през 1976 г., и оттогава не е основно ремонтиран.

През годините Агенция „Пътна инфраструктура“ поддържа пътя с текущи ремонти и частични изкърпвания на трасето, което е временно и нетрайно решение, предвид натовареността на отсечката. В предходните години обаче не е възлагано и изработването на проект, по който сега да може да започнат необходимите строителни работи за възстановяване експлоатационното състояние на трасето.

До стартирането на основния ремонт на отсечката Областно пътно управление - Стара Загора ще поддържа участъка чрез програмата за текущ ремонт. Ще се предприемат дейности, с които да се осигури безопасното пътуване на шофьорите до започването на строителните работи.

Коментари към новината

Още новини от Строителство