Новини от област Стара Загора и България

Ремонтът на старозагорската улица "Промишлена" осигурява нови зони за паркиране

Ремонтът на старозагорската улица Промишлена осигурява нови зони за паркиране
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Благоестрояването на улицата става със средства от държавния бюджет

Реконструкцията и благоустрояването на старозагорската улица „Промишлена“ в Стара Загора се извършва със средства от държавния бюджет. Средствата са отпуснати в края на миналата година с министерско постановление и целево ще бъдат насочени към тази улица, която е възлова за бизнеса на Стара Загора, съобщи на пресконференция арх. Мартин Паскалев, общински съветник от ГЕРБ. Ремонтът на улицата е заложен в управленската програма на кмета Живко Тодоров за мандат 2019 – 2023 година.
Ремонтът ще приключи за няколко месеца и ще се извърши на четири етапа. Той включва подмяна на уличната настилка, тротоари, бордюри, нови зони за паркиране и улично осветление, съобщиха на пресконференция общинските съветници от ГЕРБ.
Те коментираха и по-важните точки от предстоящата на 24 февруари общинска сесия.

„Разглеждаме различни варианти, които да разширят достъпа на родители до получаване на еднократна финансова подкрепа за новородено или осиновено дете на територията на община Стара Загора“ – каза председателят на Постоянната комисия по здравеопазване доц. д-р Емил Славов. През миналата година до комисията са подадени 799 заявления, одобрени са 565, като предоставената подкрепа е на обща стойност 286 200 лв. Едно от изискванията в Правилника е родителите да са адресно регистрирани в община Стара Загора. Не са обаче единични случаите, в които студенти след завършване на образованието си са се върнали да работят и живеят в Стара Загора, но адресната им регистрация на е тук, обясни доц. Славов и уточни, че ще бъдат направени корекции в Правилника, за да имат повече двойки възможността да се възползват от финансовата подкрепа.

Той заяви, че групата на ГЕРБ ще подкрепи предложението средствата за процедури за асистирана репродукция да бъдат увеличени от 2000 на 3000 лева, както и от подкрепата да могат да се възползват самотни жени.
Мария Жекова съобщи, че Общината има нужда от създаване на общинско предприятие „Гробищни паркове“ и уточни, че според Общия устройствен план гробищните паркове са с ясно очертани и регламентирани граници.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство