Новини от област Стара Загора и България

Община Чирпан ще ремонтира седем улици в града и четири в селата

Община Чирпан ще ремонтира седем улици в града и четири в селата
Divident.€U Divident.€U

Община Чирпан кандидатства за целево финансиране пред Министерството на финансите за сумата от 3 млн. и 800 хил. лв. за основен ремонт на „Фридрих Енгелс“, „Кочо Цветаров“, „Христо Смирненски“, „Ернст Телман“, „Здравец“, „Добруджа“ и „Комсомолска“ в Чирпан.
Проектирането на улиците събра на работна среща кмета Ивайло Крачолов, гл. инженер Диана Пройкова и директора на дирекция по европрограми и териториално устройство Светла Дончева с екипа от Архитектурно студио „Бояна“ ЕООД, който разработва проектите.

Предстои подмяна на водопроводите, поставянето на ел. и интернет комуникациите под земята, монтиране на ново осветление, изграждане на нова каменна подложка, асфалтиране и др. Екипът проектира и още по две улици в Средно градище и Винарово и една в Златна ливада.

Общинското ръководство ще представи на местния парламент с новия бюджет планирани средства за проектиране и основен ремонт по една улица в селата Средно градище, Винарово и Златна ливада, като за тях парите ще дойдат от приходите на отстъпеното право на строеж на фотоволтаичния парк. Общината предвижда от това перо да се финансира и проект на улица в Зетьово.
Работната среща уточни окончателните детайли в проектирането на обектите, до края на месец февруари трябва да са налице строителните разрешения, за да продължат процедурите по реализирането на общинските планове.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство