Новини от област Стара Загора и България

Затварят западното платно на бул. Никола Петков до Лидл в Казанлък

4171 10/12/2021 17:14 Строителство Пътища
Затварят западното платно на бул. Никола Петков до Лидл в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Временната мярка се налага заради реконструкция на уличната настилка

От понеделник до сряда идната седмица (13 – 15 декември, включително) отново ще бъде затворен за движение на МПС участъкът след кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг“ и бул.„Никола Петков“ (ЛИДЛ) до кръстовището на бул. „ Никола Петков“ и ул.„ Козлодуй“ (СБА) в посока север-юг - западното платно. Временната забрана за обществено ползване ще важи в часовете от 08:00 часа до 16.30 часа.

През предстоящите почивни дни платното ще бъде свободно за движение на МПС.

За времето на затваряне (от идния понеделник до сряда) ще важи временният режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул.„Княз Александър Батенберг“, ул.„Хаджи Димитър“, ул.„Граф Игнатиев“, ул.„Тракия“, ул.„Кенали“ и ул.„Козлодуй“ към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък.

Реконструкциято на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. "Козлодуй" по плана на гр. Казанлък, която започна през октомври продължава. Участъците, по които е предвиден ремонт на пътното платно и прилежащите тротоари са:

 Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник.

 Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с жп прелез до началото на велоалея за с. Овощник.

 Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка.

Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка и основна свързваща артерия между малките населени места, разположени по направление север - юг около гр. Казанлък.

Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г.

Обновленията са част от провежданите политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип да за изграждане на цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от с.Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство