Новини от област Стара Загора и България

От утре

Затварят временно западното платно на бул. Никола Петков в Казанлък

3453 07/12/2021 15:12 Строителство Пътища
Затварят временно западното платно на бул. Никола Петков в Казанлък
Divident.€U Divident.€U

Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на януари 2022 г.

От утре се затваря за движение на МПС участъкът след кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг“ и бул.„Никола Петков“ (ЛИДЛ) до кръстовището на бул. „ Никола Петков“ и ул.„ Козлодуй“ (СБА) в посока север-юг - западното платно. Временната забрана за обществено ползване се въвежда от 08.12.2021г. (сряда) до 10.12.2021г. (петък, включително) от 08:00 часа до 16.30 часа.

 Въвежда се временен режим на движение на МПС по обходните булеварди и улици: бул.„Княз Александър Батенберг“, ул.„Хаджи Димитър“, ул.„Граф Игнатиев“, ул.„Тракия“, ул.„Кенали“ и ул.„Козлодуй“ към съществуващата улична мрежа в гр. Казанлък.

 През октомври месец Община Казанлък започна реконструкция на уличната настилка, прилежащите тротоарни площи и изграждане на велосипедна алея по бул. „Никола Петков“, в участъка от бул. „Алeксандър Батенберг“ до ул. "Козлодуй" по плана на гр. Казанлък. Участъците, по които е предвиден ремонт на пътното платно и прилежащите тротоари са:

- Западно трасе от кръстовището на бул.„Никола Петков“ с бул.„Александър Батенберг“ до началото на велоалея за с. Овощник.

 - Източно трасе от пресечната точка на бул.„Никола Петков“ с жп прелез до началото на велоалея за с. Овощник.

- Изграждане на нова двупосочна велоалея (ширина 2,5 м) и подмяна на прилежащите тротоари по цялото трасе, с изключение на местата с вече подменена настилка.

 Булевард „Никола Петков“ е важна транспортна връзка и основна свързваща артерия между малките населени места, разположени по направление север - юг около гр. Казанлък.

 Крайният срок за изпълнение на проекта е средата на месец януари 2022 г.

 Обновленията са част от провежданите политики на Кмета Галина Стоянова и нейния екип да за изграждане на цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от с.Овощник до новоизграждания туристически комплекс „Светът на траките“ в землището на град Шипка.

Коментари към новината

Още новини от Строителство