Новини от област Стара Загора и България

Признание

"Пещострой" получи голямата награда на Камарата на строителите в Стара Загора

Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Строителна фирма „Пещострой“ получи голямото отличие „Строител на годината“ на традиционните годишни награди на регионалната организация на Камарата на строителите в Стара Загора. Отличията се дават за добра работа в областта на строителството през изминалата 2020 година и се определят от Управителния съвет на браншовата организация.
Наградата „Строител на годината“ беше връчена на собственика на фирмата Господин Жечев от председателя на регионалната организация на Камарата на строителите в Стара Загора – Пламен Михалев. Фирма „Пещострой“ е сред малкото специализирани фирми в региона в областта на пещостроителната и изолационна дейност. Работата и е съсредоточена върху централите от комплекса „Марица Изток“.

Отличия бяха връчени и в четирите категории на строителството.
В Първа категория строителство наградата отиде при  собственика на старозагорската строителна фирма Платеник ЕООД- Тенко Панев. Компанията му се занимава с индустриални подови настилки, хидроизолационни PVC мембрани.

Във втора категория строителство беше отличена Пътно строителна компания „Ес Би Ес“. Отличието беше връчено на собственика на компанията Диана Любомирова от главния архитект на Община Стара Загора – Виктория Грозева. Компанията има знакови обекти на територията на Старозагорски регион в областта на пътното строителство.

Отличието в трета категория строителство отиде във фирма Техноинженеринг ЕООД. Компанията се занимава с монтаж, ремонт, преустройстнво и поддръжка на машини и съоръжения и свързаните с тях инсталации в енергетиката и промишлеността.
Наградата получи собственикът на фирмата Илиан Марков.

В четвърта категория строителство беше отличена старозагорската фирма „Инфраструктурни системи“ЕООД, която се занимава със строителство и строително-монтажни работи на граждански и промишлени обекти, проектиране и изграждане на ВиК съоръжения и инсталации.

„Тежка беше изминалата 2020 година. Радостни сме, че строителния бранш не спря да работи и успяхме да запазим работните места на нашите служители. Като цяло изпращаме една успешна година, с добри обеми свършена работа“каза в приветствието към колегите си председателят на браншовата организация в Стара Загора Пламен Михалев.

На връчването на наградите на строителния бранш в региона присъстваха заместник-кметът Янчо Калоянов, областният управител Иван Чолаков и главният архитект на общината Виктория Грозева. Те поздравиха колегите си за успешната работа и подчертаха, че  обликът на Стара Загора  се дължи на техния неуморен труд.

Коментари към новината

Още новини от Строителство