Новини от област Стара Загора и България

От следващата седмица

Община Казанлък възобновява ремонта на улици и междублокови пространства

Община Казанлък възобновява ремонта на  улици и междублокови пространства
Divident.€U Divident.€U

Възстановяването на дейността става възможно след решение на ВАС

От началото на идната седмица Община Казанлък ще възобнови дейностите по ремонт и преасфалтиране на улици и междублокови пространства в града и населените места. По Инвестиционната програма за 2021 година са предвидени за асфалтиране: ул. „Войнишка“ - от ул. „Ген. Столетов“ до ул. „Ген. Драгомиров“ (последният неасфалтиран участък, който вече е с подменен водопровод и това позволява асфалтиране), преасфалтиране на асфалтовата настилка на бул. „Розова долина“ - продължението от надлез „Катекс“ на юг, асфалтиране на три улици в северните квартали след подмяна на водопроводната мрежа - на ул. "Цар Асен", "Иван Милев", "Хан Кубрат". Ще бъде довършено асфалтирането на ул. "Пролет" и ул. "Родопи" в с. Кънчево. В град Шипка предстои асфалтиране / изкърпване на ул. "Ген. Мирски" и ул. "Христо Патрев".

Дейностите по асфалтиране в община Казанлък бяха възпрепятствани през март след подадена жалба на 23 март 2021 г. на един от участниците в обществената поръчка за избор на изпълнител оспори избора, направен с решение на общинската комисия на 12 март 2021 г. Процедурата по жалене пред Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд отнема до три месеца. В този период от време Община Казанлък нямаше право да извършва жалената дейност, съответно - асфалтиране на улици. На 16 юли 2021 г. излезе решението на ВАС, с което се произнесе, че жалбата е неоснователна. Това даде възможност на Общината да възобнови работата си в края на месец юли и в началото на месец август (6 август 2021 г.) да подпише договор с фирма изпълнител.
Обектите от годишната капиталова програма за 2021 г. (https://obs.kazanlak.bg/common/docs/2021-08/477_Prilojenie.pdf - Приложение №13, Приложение №14 и Приложение №15), която не може да се изпълни поради закъснението от три месеца ще бъде прехвърлена в бюджета за 2022 г.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Строителство