Новини от област Стара Загора и България

Старт

От Чирпан стартира проект на ВиК - Стара Загора на стойност 122 млн.лева

От Чирпан стартира проект на ВиК - Стара Загора на стойност 122 млн.лева
Divident.€U Divident.€U

Проектът обхваща Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево

От Чирпан ще стартира на 28 юли мащабният проект в регион Стара Загора на стойност 122 млн.лева, свързан с рехабилитация и доизграждане на водоснабдителната и канализационната мрежа в региона. На ул. Фридрих Енгелс / между ул. Сребрю Иванов и Околовръстен път/ ще се състои церемония по първа копка на строителен обект, част от мащабния проект. Финансирането на проекта е по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, съфинансирана от Кохезионния фонд на Европейския съюз.
Ще бъде обновена водоснабддителната и канализационна мрежа в Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

Инвестиция в Чирпан Обхватът на инвестиционното намерение в Чирпан включва спиране на водоизточник „Текира“ поради влошени качества на водата и реконструкция на участък от довеждащия водопровод на водоизточник „Марица“ с обща дължина 5 341 m.
В обхвата му ще се включат и захранващи връзки към два водоема, с цел осигуряване на по-добро качество на водата и достатъчно количество питейна вода за  Чирпан.
Идейното решение за реконструкцията на водопроводната мрежа на гр. Чирпан включва зониране на града, като се оформят три зони – висока зона и две ниски зони. Общата дължина на предвидената реконструкция е 989 m.
Канализационната система ще бъде реконструирана, така че да поеме всички отпадъчни води от гр. Чирпан и да ги отведе до новоизградената градска пречиствателна станция, съобщават от ВиК – Стара Загора. .
Инвестицията включва общо 1 961 m канализационна мрежа, голямата част от която е нови колектори. Част от проекта е и нова канализационна помпена станция.

Програмата Церемонията ще бъде открита от инж. Румен Райков - управител на „ВиК – Стара Загора“. Официални гости ще бъдат кмета на община Чирпан - Ивайло Крачолов, ръководителя на проекта - инж. Андон Тонев и изпълнителния директор на строителната фирма „Хидрострой“ АД - инж. Николай Пашов. Церемонията ще завърши с водосвет от Старозагорския митрополит Киприан.

Коментари към новината

Още новини от Строителство