Новини от област Стара Загора и България

Затворен жилищен комплекс строят в полите на Аязмото в Стара Загора

5539 30/05/2021 15:00 Строителство Имоти
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Първа копка на затворения комплекс „Естети Хоумс 2“ в Стара Загора събра десетки клиенти, приятели и съмишленици на Евгени Лишев и Николай Михайлов - съдружници в строителна фирма „Естети“.

Новият комплекс е разположен в полите на Аязмото, в близост до боровата гора, над бившата Военна болница и дава всички възможности за простор и уют на своите обитатели.

На 5 октомври миналата година, инвеститорите направиха първа копка на „Естети Хоумс 1“, като в момента сграда е в груб строеж, пред Акт 14. До сега 70% от жилищата вече са изкупени. Това дава кураж на съдружниците да разширят комплекса с втора сграда.

Празничен водосвет с пожелание за успех в строителството на „Естети Хоумс 2“ отслужи отец Борис от Старозагорската света Митрополия. Ваня Михайлова, собственик на фирма „Метал М“ подари на фирма „Естети“ българското знаме с пожеланието, когато е готов комплекса, то да се вее над него, а построените от фирмата сгради да стават все повече.

Два стари камъка бяха вградени при първата копка от съдружниците Николай Михайлов и Евгени Лишев във фундаментите на „Естети Хоумс 2“, за да се спази древната дюлгерска традиция. „В центъра на нашите начинания винаги е клиентът и всичко, което правим, е свързано с идеята той да се чувства максимално комфортно в нашите жилища“, каза при откриването Евгени Лишев. Сред гостите на събитието беше и архитектът на жилищния комплекс Велимир Георгиев.

Затвореният комплекс „Естети Хоумс“ ще бъде с контролиран достъп, парково осветление, видео наблюдение и обширно пространство. В комплекса ще се влиза от два входа. Идеята е за в бъдеще той да се обедини с изградените вече над 20 къщи, построени в близост.

В двете сгради на „Естети Хоумс“ ще има общо 111 апартамента, разделени на 2 секции - по 6 апартамента на етаж и 4 асансьора.

За по-големия комфорт на обитателите, сградата е с малко общи части - едва 15%. Застроено ще бъде 50% от възможното строителство върху притежавания терен. Целта е хората да разполагат с повече зелени площи и простор, подчертаха инвеститорите.
Предвижда се екзотично озеленяване, барбекю зона и дори два тенис корта. Таксата за поддръжка е ниска – около 24 стотинки на квадратен метър, което прави едва около 20 лв. на месец за апартамент от 80 кв.м.

„Създаваме истински домове, в които комфортът максимално се доближава до удобствата, които дава една къща“, казват Михайлов и Лишев. Просторни дневни от 27 - 30 кв.м, 2 или 3 спални помещения във всяко жилище, обширни фоайета вместо обичайните входове – това са само част от удобствата, които вече привличат клиенти в новия затворен комплекс „Естети Хоумс“ в Стара Загора.

Други особености на новото, модерно строителство е, че няма възможност за паркиране на партера, всеки апартамент там е със озеленяване и двор от 60 – 120 кв.м. , а пентхаус апартаментите на последния етаж освен красива гледка и комфорт, предлагат и много простор с големи тераси и изглед към целия град.

„Естети“ предлага изгодни възможности за разсрочено плащане на жилищата с 10% авансово плащане при закупуване. Окончателно комплексът ще бъде завършен през есента на 2023 година.

„И след строителството ние ще продължим да поддържаме общите площи, озеленяването, за да осигуряваме максимален комфорт на живущите“, казват собствениците.

Други обекти Строителна фирма „Естети“ завършва и друга красива сграда - жилищна кооперация в центъра на старозагорския квартал „Самара“. Компанията изгражда и затворен комплекс в столичния кв. „Симеоново“, който граничи с парк Витоша и Симеоновско шосе.
Фирма „Естети“ има и сериозен опит в промишленото строителство. Един от примерите е изграждането на 13 складови съоръжения в Стара Загора. Строителите се гордеят и с новия нощен клуб „Его“, който също е тяхно дело.

„Не правим всичко на всяка цена“ – това е една от тайните за успеха на бранда „Естети“. „Натрупаният досега авторитет ни задължава да подхождаме внимателно към всяко начинание, така че да даваме най-доброто на своите клиенти“, казват съдружниците Николай Михайлов и Евгени Лишев.

Коментари към новината

Още новини от Строителство