С рекорден брой посетители стартира Beerфестът 2019 в Стара Загора

С рекорден брой посетители стартира Beerфестът 2019 в Стара Загора
Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

Петото поредно издание на бирения фестивал на Стара Загора – Beerфестът 2019, стартира на 4 септември вечерта с рекорден брой посетители, много адреналин зареждаща българска музика. Под ритъма на страхотните изпълнения на Over Ground Brass Band, Графа и Миро още първата вечер феновете на кехлибарената течност усвоиха впечатляващи количества бири от портфолиото на пивоварна „Загорка“, която е основен спонсор на събитието заедно с Община Стара Загора.

„Няма лимит за зареждането на фестивала с бира, ако свърши, фабриката е на една крачка, ще доставим отново“, обеща изпълнителния директор на „Загорка“ АД Петер Копиец малко преди официално да открие Beerфестът 2019 заедно с кмета на Стара Загора Живко Тодоров.

Петер Копиец и Живко Тодоров откриват Beerфестът 2019„С радост заставам пред толкова много хора, за да открия несъмнено най-успешния бирен фестивал на Стара Загора досега“, каза от сцената Живко Тодоров и не пропусна да се пошегува със застаналия до него шеф на „Загорка“, че „по-хубава от загорката е само старозагорката“. В знак на съгласие Петер Копиец отвори ритуално специално инсталиран на сцената отромен кен с бира, за да почерпи кмета на Стара Загора и с едно българско „Наздраве“ двамата да дадат старт на празника.

Миналата година по време на фестивала са били изпити над 30 хектолитра бира, припомни Копиец. Той се надява след неделя, когато е последния ден на Beerфестът 2019, този рекорд чувствително да бъде подобрен.

Старозагорската банда Over Ground Brass Band подгря публиката с най-добрите си парчета, след което Графа нажежи обстановката с любими хитове и песни от най-новия си албум „Страничен наблюдател“, а Миро не направи никакъв опит да „омиротвори“ обстановката и така купонът продължи до късно вечерта.

Тази вечер – 5 септември, на ред е рап музиката и модерното звучене с любимците от „Deep Zone Project”, Спенс и Ъпсурт.

На празничния ден – 6 септември, програмата включва - Rock Stage, Ахат, Контрол. В 17.30 часа същия ден прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ ще зарадва гостите на „Beerфестът“ с атрактивен спектакъл, представящ духа на прадедите ни.

Организаторите набелязват като кулминация на феста 7 септември и участието на рокендрол легендата Джони Джоели – вокалист на „Axel Rudi Pell“ и групата „Еридан“.

В събота в Столицата на бирата ще забият Sevi и Jenny Jo, а в последния ден от фестивала – неделя, ще звучат любимците „Dirty fingers”, Иво Руев Бенд, Обратен ефект, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Коментари към новината

Още новини от Забавно