Новини от област Стара Загора и България

Старозагорец играе със съпругата си в новия български сериал „Белези“ по bTV

21712 14/02/2021 12:23 Забавно Любопитно
Старозагорец играе със съпругата си в новия български сериал  Белези  по bTV
Автор: Стоян СТРАТИЕВ Автор: Стоян СТРАТИЕВ

В новия сериал „Белези“, който очакваме да тръгне на 22 февруари по bTV, блести талантът на един обичан и познат от най-добрите нови български сериали актьор. Гледали сме го в „Стъклен дом“, а след това и в „7 часа разлика“. Има над 70 роли зад гърба си, той е и режисьор, а освен това е доцент по актьорско майсторство и преподавател в НАТФИЗ.

Пенко ГосподиновДа – сините очи на Пенко Господинов са прогледнали за първи път в Стара Загора на 9 октомври 1970 година, когато е рожденият му ден.

В сериала „Белези“ на Пенко Господинов е поверена една от главните роли – той влиза в кожата на Боян, съпругът на една от двете сестри , които стоят в центъра на семейната драма – Надежда и Вера. Актьорът със старозагорски корени е в ролята на сърдечен хирург, който се завръща в родината си след дълги години живот и работа в Чикаго. Тук обаче го очакват куп тайни, заровени в миналото, които предизвикват поредица от интересни събития.

Любопитен факт е, че актрисата Анастасия Лютова, която играе съпруга на героя му в сериала (Надежда), е съпруга в реалния живот на Господинов. В образа на нейната сестра – Вера, се превъплъщава Вера Йорданова, която е актриса и българо-финландски модел.

Пенко Господинов и Анастасия Лютова имат зад гърба си 17-годишен щастлив брак и също толкова дълга сценична биография, особено в Малък градски театър „Зад канала“, където и двамата са актьори. Тази година Пенко Господинов изпраща и първия си клас със студенти по актьорско майсторство в НАТФИЗ.

Героите на Анастасия Лютова и Пенко Господинов ще пресъздадат една красива и същевременно много болезнена любовна история, в която се намесват съдбата и прекалено много хора със своите собствени интереси, пише в официалния сайт на сериала „Белези“.

Главна роля в тази сложна ситуация е отредена на Вера Йорданова,  която заедно с Анастасия ще разкрие сложните взаимоотношения между две сестри.

В „Белези“ Пенко Господинов ще си партнира и с една легенда на българското кино - Ирен Кривошиева, която също като него ще играе лекар. В сериала ще видим и дъщерята на големия Тодор Колев – Албена Колева, както и звездата от новото поколение български актьори - Иво Аръков.

„Белези“ ще пренесе зрителите в многопластовия свят на едно българско семейство, белязан от любов, омраза, трудни решения и видимо непосилни за приемане последици. Сериалът ще повдигне завесата за сложността на вътрешно-семейните отношения и ще застъпи вечни лични и житейски теми - кога трябва да защитаваш любовта си, кога трябва да направиш компромис, какъв е личният ти житейски избор за това какъв човек си и искаш да бъдеш.

Премиерата на първия от 14-те епизода в пилотния сезон на сериала е насрочен за 22 февруари от 21 часа. Той ще бъде с продължителност на пълнометражен филм от 90 минути.

Коментари към новината

Още новини от Забавно