Новини от област Стара Загора и България

БНТ спира "Стани богат", било скъпо за бюджета на телевизията

923 05/07/2019 14:00 Забавно Шоу
БНТ спира Стани богат, било скъпо за бюджета на телевизията

Култовата телевизионна игра "Стани богат" ще бъде свалена от програмата на БНТ и договорът със създателите й ще бъде прекратен. Причината е, че правата за излъчване на предаването са твърде скъпи за бюджета и възможностите на Българската национална телевизия. Това обяви Емил Кошлуков пред членовете на изборната комисия на СЕМ, която тази сутрин го обяви за победител в конкурса за генерален директор на БНТ.

"Стани богат" започна да се излъчва по БНТ от 1 април 2018 година в 19 часа всеки делничен ден с водещ актьора Михаил Билалов. Оригиналното заглавие на шоуто е "Кой иска да стане милионер?", но в българската му версия максималната сума, която може да бъде спечелена, е 100 000 лева.

Емил Кошлуков спечели вота на членовете на Съвета с три гласа "за" и два "против".

Неговата кандидатура подкрепиха председателят на СЕМ София Владимирова и членовете Бетина Жотева и Розита Еленова.

Кошлуков участва във финалния етап на конкурса заедно с още петима кандидати - Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков и Стоил Рошкев.

Новият генерален директор на БНТ ще встъпи в длъжност след подписване на договор за управление.

По време на защитата на концепцията си Кошлуков заяви още, че ще акцентира върху създаването на забавни програми за деца, които да заменят хегемонията на детските филмчета, както и върху създаването на комфорт при гледане на БНТ за хората с увреден слух, като добави опция за извеждане на субтитри по време на новинарските емисии.

Кошлуков ще заложи на повече реклама и продуктово позициониране за заздравяване на финансовото състояние на БНТ.

Коментари към новината

Още новини от Забавно