Новини от област Стара Загора и България

Лесо Инвест стана "Строител на годината" за Старозагорски регион

11780 28/10/2020 14:34 Строителство Имоти
Лесо Инвест стана Строител на годината за Старозагорски регион
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Старозагорската строителна компания „Лесо инвест“ спечели отличието „Строител на годината“ за изминалата 2019 г. в Старозагорски регион. Наградата беше връчена на традиционната церемония по случай Деня на строителя, организирана от Областното представителство на Камарата на строителите.

Наградата на фирма „Лесо Инвест“ беше връчена на Христо Михалев, управител на дружеството, от областния управител на Стара Загора Гергана Микова. „Лесо Инвест“ е сред строителните фирми в региона, които работят най-активно в областта на промишленото строителство. Сред знаковите обекти на фирмата са базата на компанията за автомобилни гуми „Диана“, хотелите и винарските изби на „Мидалидаре Естейт“, „Печатница „2 М“, разширението на завод „Промет Сейф“ в Казанлък и други.

„През изминалата година успяхме да завършим един труден обект като този за автомобилни гуми „Диана“ и то в срок. Наложи се да ангажираме работници от цялата страна, но се справихме успешно“, каза при получаването на наградата Христо Михалев.

При строежи четвърта група областната браншова организация връчи награда на фирма „Строителна механизация“ АД. Получи я лично изпълнителният директор на дружеството Стефан Желязков. Казанлъшката строителна компанията има редица иновации в сферата на безизкопните технологии. В тази област тя е сред най-утвърдените в страната.

При строежи трета група наградата на браншовата организация отиде в старозагорската фирма „Пещострой“ ЕООД. Компанията е специализирана в ново строителство и ремонтни дейности в областта на пещостроителни, изолационни работи в комплекса „Марица изток“. Награда беше връчена на зам.- управителя на фирмата Живко Жечев от главния архитект на община Стара Загора – Виктория Грозева.

При строежи втора група наградата на Камарата на строителите получи управителя на ПСК „Ес Би Ес“ - Диана Любомирова. Фирмата е специализирана в извършване на пътно-строителни работи и се наложи като едно от водещите дружества в областта на инфраструктурното строителство. ПСК „Ес Би Ес“ работи през годината по изгражането на Индустриална зона „Загоре“. Фирмата изгради инфраструктурата и комуникациите качествено и в срок, направеното беше оценено от Камарата на строителите в областния град.

Отличие за извършената строителна работа през годината получи и казанлъшката фирма „Мегастрой М“, специализирана в комплексно строителство на сгради и съоръжения.

„Изминават последните месеци на една нелека година, в която строителите не спряха да работят въпреки трудната ситуация с пандемията в света. Ограничихме някои обекти, намалихме темповете за кратко време, но като цяло годината беше успешна. По данни в сектора не се очакват големи спадове на оборотите в строителния бранш“, каза при връчването на наградите председателят на ОП на Камарата на строителите - Пламен Михалев.

Коментари към новината

Още новини от Строителство