Новини от област Стара Загора и България

След години протести ремонтът на пътя Мъдрец – Обручище започна

410 07/07/2024 08:55 Строителство Пътища
След години протести ремонтът на пътя Мъдрец – Обручище започна
Divident.€U Divident.€U

Срокът на изпълнение на строителните работи е 18 месеца

След години протести ремонтът на пътя Мъдрец – Обручище започна. Основният ремонт на 15,7 км от третокласния път III-5504 Мъдрец – Искрица – Медникарово – Обручище се изпълнява при пълна мобилизация на строителя и по изготвения график, съобщават от АПИ.

В участъка след с. Обручище към ТЕЦ „Марица Изток“ е фрезована асфалтовата настилка. В района на Медникарово се извършват земни работи, които включват разчистване на площи извън платното. Работи се по почистване и оформяне на банкетите по цялата дължина на трасето.

През тази седмица започна и фрезоването на настилката в участъка от Обручище към Медникарово. Дейностите се извършват поетапно в двете ленти, като движението е пренасочено в свободната. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като преминават през участък със строителни работи.

Третокласният път Мъдрец – Обручище е построен преди повече от 45 години и досега не е основно ремонтиран. Строителните работи на обекта стартираха през юни. Началото на участъка започва при кръстовището с път II-55 Велико Търново - Нова Загора - ТЕЦ-2 - Свиленград, в района на с. Мъдрец. Завършва при пресичането с път III-554 Нoва Загора - Раднево - Харманли, в района на с. Обручище. Ще бъдат ремонтирани и трите големи съоръжения в отсечката – мост над дере, мост над р. Соколница и ж. п. надлез в с. Обручище, както и 32 бр. водостоци.

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 540 календарни дни или 18 месеца. Изпълнител на проектирането и ремонтът на отсечката,след проведена открита процедура по ЗОП, е ОБЕДИНЕНИЕ „РАДНЕВО ЛЕНД“ ДЗЗД, в което участват: „БГ ЛЕНД КО“ АД, „ВИА ПРО ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД и „Ий Кей Джей България Кънсълтинг Енджиниърс“ ЕООД. Договорът им е за 19 776 000 лв. с ДДС и средствата са от републиканския бюджет. Строителният надзор е възложен на ОБЕДИНЕНИЕ „ИНФРАКОНТРОЛ 2022“, с участници: „Пътконсулт 2000“ ЕООД и „ЕН АР КОНСУЛТ“ ЕООД. Стойността на техния договор е 497 520 лв. с ДДС.

Коментари към новината

Още новини от Строителство