Новини от област Стара Загора и България

Започва основен ремонт на централна улица в Стара Загора

9488 27/06/2024 13:34 Строителство Пътища
Започва основен ремонт на централна улица в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Стартира ремонтът на ул. „Св. Княз Борис“ в Стара Загора – една от основните транспортни и пешеходни артерии в централната градска част на града. От днес започват на терен строително-монтажните дейности в участъка от ул. "Св. Отец Паисий" до бул. "Митрополит Методий Кусев", оповести зам.-кметът арх. Мартин Паскалев.

Изцяло ще бъдат подменени тротоарните настилки и пътното платно, като се запазят съществуващите павета пред Радио "Стара Загора", допълни зам.-кметът с ресор „Устройство на територията, строителство и безопасност на движението“. „Дейностите са първият етап от мащабната намеса в централната градска част, която кметът Живко Тодоров представи в началото на годината“, припомни арх. Мартин Паскалев.

Стойността на ремонта е около 1.5 млн. лева, а вероятният срок за приключването му е до края на годината. „Дървета няма да бъдат премахвани, растителността в този участък на ул. „Св. Княз Борис“ се запазва“, изрично подчерта заместник-кметът. Ремонтните дейности ще бъдат съобразени с организацията на движението по пътното платно.

Вчера арх. Мартин Паскалев, придружен от зам.-кмета с ресор „Образование и младежки дейности“ Надежда Чакърова, посети и Детска градина № 31 „Слънце“ в Стара Загора. Двамата зам.-градоначалници инспектираха как върви ремонтът на едно от най-големите детски заведения в Стара Загора.

„Сградният фонд ще придобие изцяло нов облик, ще бъде преобразен в слънчеви цветове за радост на малчуганите и да отговаря градината на своето име, ще се приложат мерки за енергийна ефективност“, информира арх. Мартин Паскалев. Ще бъде ремонтиран и целият двор, като на него ще бъдат разположени специални настилки, нови катерушки и съоръжения за игра на децата, а дворът ще бъде озеленен.

За цялостната трансформация на Детска градина № 31 „Слънце“ ще бъдат инвестирани над 3 млн. лева. Крайният срок за приключване е фиксиран за началото на 2025 г., когато малките възпитаници на детското заведение ще се завърнат в съвсем различна и комфортна среда.

Коментари към новината

Още новини от Строителство