Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Първа копка на бутикова жилищна сграда в района на Военна болница направи „Естети“ (ВИДЕО)

1790 20/06/2024 20:12 Строителство Имоти
Съдържание от ESTETI Съдържание от ESTETI

Първа копка на малка жилищна сграда с около 20 апартамента в района на бившата Военна болница направи на 26 април строителна компания „Естети“. Това се случи само седмица, след като фирмата направи първа копка и за строежа на модерна жилищна сграда в квартал „Самара-3“. Само 2 месеца по-късно строежът на сградата е значително напреднал.

„Не съм и мечтал в два поредни петъка да правя първи копки. Сега съм много съм радостен и благодарен за развитието на Стара Загора като град, в който се появяват все повече перспективи за работа, живот и модерно строителство“, каза собственикът на „Естети“ Евгени Лишев и допълни:

„Районът на Военна болница беше една стара, изоставена локация. Едно старо място, в което нищо не се случваше. Няма да бъде лесна задача да го облагородим и да го направим приятно място за живеене. Но ето че започваме строителството на една прекрасна бутикова жилищна сграда с прекрасна архитектура, която ще бъде част от комплекса ни „Естети Хоумс“, намиращ се малко по-нагоре“, каза той.

Новата жилищна сграда ще разполага само с около 20 апартамента. „Получихме много запитвания от клиенти няма ли да строим малки сгради и ние решихме да закупим по-малки парцели, върху които да построим такива бутикови сгради“, обясни Евгени Лишев.

Освен с красива фасада и множество удобни функционалности, новата сграда ще разполага и с достъп с лицево разпознаване и голям озеленен двор. Сградата ще разполага и с огромно подземно ниво, обепечаващо цялото паркиране. Самите апартаменти ще бъдат много красиви и обширни – един от апартаментите ще разполага с 200 квадратни метра своя градина. Първият ангажиран апартамент в сградата е най-големият – пентхаус с 350 кв.м площ, посочи още Лишев.

„Защо човек да се изнесе от панелния си блок и да се пренесе в нов панелен блок? Трябва да му дадеш нещо повече, за да има мотив да смени жилището си. Ние се стремим да създаваме истинска добра среда на живот със сигурност, с дворно пространство, с обезпечено паркиране, с луксозни части и с паркова среда за игра на децата“, каза Евгени Лишев.

В построения вече комплекс от няколко сгради, източно от тази – „Естети Хоумс“, жилищата са разпродадени почти на 100 процента.

„Хората ги припознаха и видяха, че си заслужава да платиш малко повече, за да получиш много повече. Защото тези жилища дават модерна среда на живот. Следващият ни голям проект ще бъде точно такъв – мечта ми е да направим комплекс, в който да няма нито една кола на кота нула. Скоро ще го обявим. Той ще бъде върху 13 - 14 декара и ще дава възможност на бъдещите му обитатели да се разхождат в свой парк собствен парк и да живеят на прекрасно място“, разкриха предприемачите от строителна компания „Естети“.

Вижте повече във видео репортажа от събитието.

Коментари към новината

Още новини от Строителство