Новини от област Стара Загора и България

Изграждат жилищен комплекс от къщи „Ривър парк Бедечка“ в Стара Загора

15107 13/03/2024 18:00 Строителство Имоти
Изграждат жилищен комплекс от къщи  Ривър парк Бедечка  в Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Затворен комплекс от 12 еднофамилни къщи, тип мезонет, и жилищен блок на три етажа, наречен „Ривър парк Бедечка“,  ще бъде изграден в пространството между хипармаркета на „Кауфланд“ и кв. „Самара“ в Стара Загора. Строителните работи вече са започнали, очертавайки площадка от около 5 декара.

Инвеститори в проекта са строителната фирма "Тенстрой" на Теньо Узунов и фирма "СиБиЕс Билдинг", в която съдружник е основателят на веригата хранителни хипермаркети "СиБиЕс" Николай Бинев и Георги Ставрев. Проектът се изпълнява върху парцел, закупен от няколко частни собственици преди повече от 15 години. Строителното разрешение е получено още през 2008 г., поясни за Divident.EU Теньо Узунов.

Автори на архитектурния проект са архитектите Гергана Милушева, Вероника Христова от столичното студио „Ситискейп“ и арх. Камелия Конарева.

Всяка от 12-те къщи в новия комплекс ще разполага с дворно място от 11 кв. м. Мезонетите ще бъдат с площ от 100 -120 кв. м на етаж, обясниха строителите. Малкият блок на три етажа, който също е част от комплекса, ще бъде с височина 9 метра и също ще бъде обграден със зелени площи.

В момента на обекта работят 20 души, извършват се първите изкопни работи по подготовката за строителството на бъдещите къщи. По план „Ривър парк Бедечка“ трябва да бъде завършен за около 2 години.

"Ривър парк Бедечка" ще бъде втори жилищен комплекс на „Тенстрой“ ООД  в Стара Загора, след вече изграден техен комплекс в кв. „Железник“.

Строителната компания е изградила и логистичната база на СиБиЕс в новата Индустриална зона „Загоре“. Във визитката си "Тенстрой" ООД има построени и множество комплекси по Южното Черноморие, сред които „Каскадас Фемилри Резорт“ в Слънчев бряг, Harmony Suites и други.

Коментари към новината

Още новини от Строителство