Новини от област Стара Загора и България

Николай Тонев пое шести кметски мандат в Гълъбово

5163 14/11/2023 08:47 Общество България
Николай Тонев пое шести кметски мандат в Гълъбово
Divident.€U Divident.€U

Областният управител Ива Радева откри  тържественото първо заседание на новия Общински съвет в Гълъбово и закле кметовете и общинските съветници от общината. Гости на заседанието бяха зам. областният управител Теодора Нончева, представители на държавната и местната власт, граждани.

Тържествената сесия започна с химните на България, ЕС и Гълъбово. Представител на ОИК връчи удостоверенията на кмета на Гълъбово Николай Тонев, кметовете на села и на общинските съветници и те положиха клетва.
Отец Виктор Мутафов благослови кметовете и съветниците и пожела с Божията помощ да се справят с предизвикателствата и трудностите и да работят за благото на своята община.

Областният управител връчи символите на местната власт – ключа на Гълъбово и огърлицата на кмета, на Николай Тонев, който застава на кметския пост за шести пореден мандат.
„Лесно е когато поемаш поста за шести път, защото в предните си пет си изпълнил това, което си обещал на хората. Аз и моят екип ще работим за това Гълъбово да се превърне в структуроопределящ за региона град“, каза кметът и пожела на своите колеги успех.
Г-жа Радева също поздрави новоизбраните кметове и съветници и им пожела да работят така, че след 4 години да бъдат удовлетворени от свършеното, а гражданите да живеят в един още по-хубав и уреден град.

По втора точка съветниците преминаха към избор на председател на Общинския съвет. Предложенията в залата бяха две – досегашният председател Светла Боянчева от коалиция „БСП за България“ и Милко Иванов от ВМРО. С 14 гласа „за“ Боянчева бе избрана за председател на Общинския съвет. Тя заема този пост трети мандат.

Коментари към новината

Още новини от Общество