Новини от област Стара Загора и България

Дърво падна върху движещ се автомобил на Аязмото в Стара Загора

Дърво падна върху движещ се автомобил на Аязмото в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Изсъхнал бор падна върху движещ се автомобил с няколко души в него в района на парк "Аязмото" днес около 13 часа в Стара Загора. В автомобила се е возело цяло семейство старозагорци, които търсели място за паркиране. Паркингът обаче бил препълнен и колата потеглила по пътя за излизане от парка в посока кв. "Лозенец". Докато водачът се оглеждал за удобно място да паркира, на около 200 метра по пътя за излизане от парка, неочаквано върху колата се стоварил огромен бор.

Дървото е натрошило предното стъкло на колата. Най-големите поражения са отдясно, където седяла съпругата на шофьора Велина Колева. "Изплаших се много, цялата бях посипана със стъкла. За щастие нямам наранявания", каза пред репортер на Divident.EU Велина Колева. Счупен е и телефона й. На задната седалка са пътували децата на семейството, момче и момиче, вече тийнейджъри.

Падналото дърво беше препречило пътя за излизане от парка. Заради инцидента полиция отцепи района и излизащите автомобили известно време минаваха обратно покрай стадион "Берое", вместо по еднопосочната улица към "кв."Лозенец".

Семейството от пострадалия автомобил заяви, че няма застраховка автокаско, но ще потърси отговорност от общината за щетите по автомобила им и преживения стрес.

Началникът на общинското звено "Озеленяване" Николай Стоев каза, че в парка са набелязани подобни дървета за отсичане и процедурата ще започне всеки момент. Първо ще бъдат изрязани опасните дървета близо до алеите в парка. Той потвърди, че общината ще поеме обезщетението по нанесените щети в този случай.

Коментари към новината

Още новини от Общество