Новини от област Стара Загора и България

„Варекс“ изложи най-новите машини за прецизно земеделие на БАТА Агро 2023

3147 16/05/2023 10:01 Агро Земеделие
Съдържание от VAREX Съдържание от VAREX

Един от най-динамично развиващите се дистрибутори на пазара на селскостопанска техника у нас – „Варекс“ ООД, показва богат щанд от 58 машини на БАТА Агро 2023.
Представянето на фирмата тази година минава под знака на 30-годишнината от създаването ѝ.

Гостите на щанда на "Варекс" бяха посрещани лично от собствениците на компанията Елисавета Маркова и Иван Масларов, както и от целия екип.

Компанията е специализирана в предлагане на машини, които отговарят на последните изисквания за прецизно земеделие.
Още от 2008 г., когато „Варекс“ започва сътрудничество с основния си партньор AGCO, тя се насочва към професионалните фермери в страната.
На щанда на компанията на БАТА Агро 2023 ще откриете машини, както за големи, така и за по-малки стопанства.

Няколко са акцентите на щанда на „Варекс“ тази година. Сред тях са адаптерите GERINGHOFF. Основното предимство на тези машини е високата производителност, която върви в комбинация с много ниски загуби. Друго предимство са вградените интелигентни системи, казва търговският директор на „Варекс“ Филип Лазаров.

Друг интересен акцент в изложението са самоходните пръскачки Chafer. От тази година „Варекс“ е ексклузивен представител на английския производител Chafer на българския пазар. Продуктите на фирмата са във високия сегмент.
„Варекс“ е пионер в дистрибуцията на самоходни пръскачки още от 2008 – 2010 г. Самоходната пръскачка Chafer е за средни и големи стопанства и е изключително лесна за поддръжка.

Комбинация от двама английски производителя представя „Варекс“ – машините на Claydon и мулчиращите косачки-сечки Spearhead Stable Master, подходящи при обработката на стърнища и растителен остатък. Става въпрос за завършена технология, адаптирана към българския сеитбооборот, казва търговският директор на "Варекс".

Фирма „Варекс“ е доказала своя професионализъм през изминалите 30 години и се е наложила като предпочитан партньор за малки и големи земеделски производители в България. През годините дейността на фирмата се разширява и тя развива мащабна сервизна мрежа с представителства в основните земеделски центрове на страната.

Продуктовата гама се обогатява постепенно, следвайки тенденциите в развитието на селското стопанство.
Седалището на „Варекс“ е в София, а главният търговско-сервизен център се намира на АМ „Тракия“ до Пловдив.

Коментари към новината

Още новини от Агро