Новини от област Стара Загора и България

Болницата в Радунци възкръсва като белодробен санаториум с частна инвестиция

Болницата в Радунци възкръсва като белодробен санаториум с частна инвестиция
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Тънещата в разруха бивша белодробна болница в мъглижкото село Радунци ще бъде възстановена, макар и не в пълния обем от дейности, които е имала. Това обяви първо в Divident.EU собственикът на строителната компания "Ворек" ЕООД - Георги Керанов. Фирмата спечели търга за продажбата на основния корпус на бившата болница на 28 април.

Както съобщихме в предишната си информация от разговора с един от управителите на "Ворек" - Мартин Нешев, тръжната сума от 480 000 лева е била внесена в петък и сделката е факт.

Болницата в Радунци няма да се превърне в СПА хотел или в нещо подобно, каквито слухове се носеха, каза за Divident.EU Георги Керанов. Ще я възстановим, макар и не в пълния й обем, защото смятаме, че една такава инвестиция има бъдеще и има нужда от такова лечебно заведение.

Керанов допълни, че въпреки нелицеприятния вид на сградата, конструкцията й е добре запазена. Първата работа на новите собственици ще бъде да спрат течовете по покрива, да сменят дограмата и да оправят електрическата и водопроводната инсталация.

Строителната фирма "Ворек" съществува от 2000 година. Тя е основана от известния старозагорски строител Меранзо Керанов, чието дело продължава синът му Георги Керанов.

Фирмата има богат опит в строителството на компактни жилищни кооперации, каквито и в момента строи в Стара Загора, както и на други места. Тя е член на Камарата на строителите в Стара Загора и има лиценз за строителство от първа, трета, четвърта и пета група.

Георги Керанов потвърди, че е готов да даде повече подробности пред Divident.EU за плановете за възстановяване на болницата в Радунци, след като се върне от командировка в чужбина. Същото потвърди и Мартин Нешев.

Вижте повече по темета тук: Новият собственик на фалиралата болница в Радунци е строителна фирма от Стара Загора

Коментари към новината

Още новини от Здраве