Новини от област Стара Загора и България

Новият собственик на фалиралата болница в Радунци е строителна фирма от Стара Загора

Новият собственик на фалиралата болница в Радунци е строителна фирма от Стара Загора
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Строителна компания от Стара Загора е купувачът на основния корпус от сградата на фалиралата белодробна болница в мъглижкото село Радунци. Това потвърди пред репортер на Divident.EU един от управителите на „Ворек“ ЕООД – Мартин Нешев.

Парите по сделката от проведения на 28 април пореден търг за продажбата на имота – 480 000 лева, са внесени и процедурата е приключена успешно, каза за Divident.EU съдия изпълнителя по делото – Десислава Цветкова.

„Ворек“ ЕООД е строителна фирма, основана през 2000 година със седалище в Стара Загора. Неин едноличен собственик на капитала е Георги Керанов, като той и Мартин Нешев са управители на фирмата. Приоритет в работата на компанията е строителството на компактни жилищни кооперации, каквито строи и в момента в Стара Загора, както и на други сгради. Няма информация фирмата да развива дейност в областта на здравеопазването.

В сайта на компанията пише, че „ВОРЕК“ ЕООД гр.Стара Загора е член на Камарата на строителите в България и е вписана в Централен професионален регистър на строителя за строежи от Първа група  - строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения, както и от Трета до Пета група.

Поради служебна заетост Мартин Нешев отказа да съобщи по телефона какви са инвестиционните намерения на фирмата му в Радунци, след придобиването на основния корпус от сградата на бившата белодробна болница. Медията ни има обещанието, че ще получи тази информация във възможно най-скоро време.

Развитие по темата: Болницата в Радунци възкръсва като белодробен санаториум с частна инвестиция

Болницата в Радунци беше продадена след около 20 неуспешни търга, след като през лятото на 2015 година изпадна във фактически фалит. Тогава Министерство на здравеопазването обяви, че закрива лечебното заведение, заради липса на дейност. Първоначалната цена, на която беше обявена сградата за продажба беше 1 милион 667 хиляди лева. След като не се появиха никакви купувачи нито на този, нито на следващите търгове, цената на болницата падна до 360 000 лева.

Пред успешната й продажба обаче беше направена нова оценка, която определи начална цена от 480 000 лева. Явилият се единствен купувач на 28 април се оказа именно строителната фирма „Ворек“, която в рамките на законовия двуседмичен срок внесе тръжната сума и вече официално е собственик на сградата.

Още по темата прочетете тук: Частна фирма купи фалиралата болница в Радунци за близо половин милион лева

Коментари към новината

Още новини от Здраве